Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
ALERTĂ. Un virus face ravagii în România: 117 de cazuri și 12 decese până în prezent. Ce cere Ministerului Sănătății
WhatsApp

Ministerul Sănătăţii anunță că până în prezent, au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile şi 12 decese. Cu toate acestea, ministerul susține că nu este vorba de o epidemie.

“Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de către Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din data de 2 mai 2018 până în data de 29 august, au fost înregistrate 117 cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecția cu virus West Nile, fiind înregistrate 12 decese. Cele 12 decese au survenit la pacienți care prezentau comorbidităţi. 5 decese s-au înregistrat în București, 2 în județul Olt și câte unul în județele Iași, Galați și Covasna, Constanța și Dâmbovița”, potrivit unui comunicat de presă.

Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administrației publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infectiei cu virus West Nile.

Specialiștii menționează că infecția cu virus West Nile nu se transmite de la om la om, ci doar prin înțepătură de țânțar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel