Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri prezidențiale. "Chestia asta cu tandemul președinte-premier e din ciclul să luăm voturi de la proști"
WhatsApp
Hari Bucur-Marcu, expert internațional în materia apărării naționale, publică un mesaj care s-a viralizat rapid printre internauți. 

"Chestia asta cu tandemul candidat la Președintele României - premier este din ciclul să luăm voturi de la proști.

Chestia a fost inventată de tandemul Barna-Cioloș, că așa s-au gândit strategii lor că domnul Barna va fi votat de cei care l-ar vrea pe domnul Cioloș premier, ei neavând un electorat de-al lor, captiv, care să voteze cum le spune partidul. Strategi care contează în mod evident pe subinteligența celor care nu știu măcar liniile mari ale mecanismului constituțional și legal prin care se ajunge premier în țara asta.

Iar ceilalți candidați care se apucă și ei să își tandemizeze câte un premier sunt ori la fel de subinteligenți ca publicul-țină pentru o asemenea chestie, ori nu știu nici măcar în linii generale cum se face un premier în țara asta, ori amândouă.

În tot cazul, bătaia este pe un public subinteligent de maxim două milioane, dintre care o mare parte este captiv deja la pesediști și care a votat-o pe Grapini în Parlamentul European.

Pentru restul de vreo duzină de milioane de votanți români, activi, potențiali și inactivi la un loc, ideea cu tandemul este ori irelevantă, ori o prostie, ori insultătoare pentru inteligența lor", scrie Hari Bucur-Marcu, pe contul său de Facebook.

Hari Bucur-Marcu are o experienta de decenii in mediul international, pe problematici legate de institutionalizarea domeniului apararii nationale, controlul democratic al sistemelor de securitate nationala, politici de securitate si de aparare nationala. El este ofiter de aviatie si fost sef al Serviciului Strategii de Aparare la Statul Major General.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel