Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Alegeri în Turcia: Erdogan şi Kilicdaroglu îşi îndeamnă simpatizanţii să meargă la vot în scrutinul de mâine
WhatsApp
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi adversarul său, Kemal Kilicdaroglu, au îndemnat alegătorii să se prezinte în număr mare la urne în al doilea tur al alegerilor prezidențiale, programat duminică.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, i-a îndemnat sâmbătă pe cetăţeni să iasă în număr mare la vot duminică, pentru al doilea tur al scrutinului prezidenţial, în timp ce rivalul său, Kemal Kilicdaroglu, le-a cerut alegătorilor să scoată ţara din "groapa neagră" a celor două decenii de conducere a actualului lider de la Ankara, spunând că este votul "ultimei şanse", relatează Reuters.

Într-un discurs susţinut în faţa susţinătorilor săi în cartierul Beykoz din Istanbul în ultimul miting de campanie, Erdogan a făcut apel la o prezenţă mare la urne.

"Ne grăbim mâine la urne? Vom începe să votăm de la primele ore ale dimineţii? Nu vrem să lipsească nimeni dintre cei care au votat la primul tur", a spus preşedintele turc, în timp ce mulţimea îi răspundea entuziastă cu 'Da'.

"Să îi încurajăm pe cei care nu au putut să meargă (la urne în primul tur). Vom încheia munca începută la 14 mai, cu o majoritate covârşitoare, sperând să creştem şi mai mult diferenţa mâine?", a mai afirmat el.

Kilicdaroglu este susţinut de o alianţă de opoziţie formată din şase partide

 

De partea cealaltă, Kilicdaroglu, care este susţinut de o alianţă de opoziţie formată din şase partide, a spus că toată lumea care iubeşte Turcia trebuie să voteze.

"Dacă vă doriţi cu adevărat, vom ieşi împreună din această gaură neagră", a scris el pe Twitter.

"Fac apel la toţii oamenii, indiferent de viziunea lor sau de stilul lor de viaţă. Este ultima şansă. Toţi cei care iubesc această ţară ar trebui să iasă la urne", a adăugat Kilicdaroglu.

Cei doi contracandidaţi vor să îi atragă pe cei 8 milioane de votanţi care nu au mers la urne în primul tur de scrutin.

Atunci, Erdogan s-a plasat în faţa lui Kilicdaroglu, reprezentantului opoziţiei, iar partidul său, AKP, cu rădăcini islamiste, şi aliaţii acestuia şi-au asigurat o majoritate parlamentară.

Erdogan a obţinut 49,5% din voturi în primul tur, în timp ce Kilicdaroglu a primit 44,9% din sufragii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel