Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Al Jazeera prezintă dezastrul Covid din România: „Una dintre cele mai sărace țări din UE”
WhatsApp
Postul de televiziune Al Jazeera prezintă situația dezastruoasă din România, ca urmare a numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19, vorbind despre țara noastră ca fiind una dintre cele mai sărace din Uniunea Europeană.
Al Jazeera prezintă dezastrul Covid din România: „Una dintre cele mai sărace țări din UE”

„România, una dintre cele mai sărace țări din Uniunea Europeană, se confruntă cu o creștere a numărului de decese legate de COVID, pe măsură ce un al patrulea val „catastrofal” a luat amploare. De asemenea, această țară are una dintre cele mai slabe campanii de vaccinare împotriva virusului, din Europa.

 

În mai multe spitale din București, dar și în Iași, un oraș din nord-est-ul țării, sunt cozi de ambulanțe în afara spitalelor, așteptând ca paturile să se elibereze, potrivit rapoartelor media și postărilor de pe rețelele de socializare.

De multe ori, paturile se eliberează doar pentru că ocupanții lor au murit. Cifrele publicate vineri au arătat că s-a înregistrat cel mai mare număr de morți din pandemie, raportat într-o singură zi, 385 de persoane cedând virusului”, se arată în reportajul realizat de Al Jazeera, potrivit Știrile PRO TV.

 

„Sistemul de sănătate se va prăbuși”

 

„Dacă fluxul actual continuă, într-o zi sau două, sistemul de sănătate se va prăbuși, pentru că deja nu avem suficient loc pentru a găzdui bolnavi”, a spus Cătălin Apostolescu, directorul spitalului Matei Balș din București, care se află la „110 procent” de ocupare.

Pentru prima dată de la începerea pandemiei, România are în vedere transferarea a 200 la 300 de pacienți în afara țării, pentru tratament, pe fondul a ceea ce înalții oficiali descriu ca fiind o „catastrofă” în sănătate.

Pandemia a agravat problemele cu care se confruntă sistemul de sănătate, care este subfinanțat și cu personal insuficient. Săptămâna trecută, un incendiu într-un spital a ucis șapte pacienți, fiind al treilea incident în România în mai puțin de un an.

Campania slabă de vaccinare a țării arată că doar aproximativ o treime din populația eligibilă este complet imunizată” - mai arată jurnaliștii de la Al Jazeera.

 

 

211 decese în doar 24 de ore, în România

 

Duminică, 10 octombrie, a fost o nouă zi cu peste 200 de morți, iar medicii care îngrijesc bolnavii de COVID fac un apel disperat: ″Nu mai așteptați acasă până în ultima clipă!′′

Copleșiți de un val de cazuri grave, după ce oamenii s-au tratat singuri, doctorii avertizează că paturile cu oxigen nu sunt întotdeauna disponibile, iar ei nu pot face minuni. Deja sunt peste 1.600 de persoane la terapie intensivă.

În Iași, 4 bolnavi cu Covid au murit pentru că au refuzat să meargă la spital, deși se simțeau foarte rău. Când au ajuns medicii la ei, era mult prea târziu. În total, au fost 211 decese în doar 24 de ore.

Iar pentru cei care cer ajutor când nu mai pot să respire, abia se găsesc locuri. La Iași, curtea Spitalului de Boli Infecțioase arată ca după o tragedie colectivă: ambulanțele care aduceau alți și alți pacienți abia își făceau loc.

Neputința este trasa la indigo peste tot în țară. La Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, pacienții intubați sunt așezați pe tărgi printre paturi, pentru că nu mai sunt locuri.

Peste 2800 de persoane au avut test pozitiv de covid în București în doar 24 de ore, iar în toată țară peste 10.000. Așa că nu e de mirare că numărul celor care ajung în spital se mărește de la o zi la alta.

Avem 16.179 de bolnavi cu Sars-Cov-2 internați. 1603 sunt la terapie intensivă, cea mai mare parte nevaccinați. Ultima statistică oficială arată că la nivel național mai erau libere doar 3 locuri de ATI Covid: 2 în Capitală și 1 în Constanța.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel