Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Ai o pâine veche în casă? Încearcă această rețetă simplă și rapidă de torrijas. Un dulce demn de aplauze!
WhatsApp
Torrijas - pâinea prăjită tipic spaniolă - s-a transmis din generație în generație, având în vedere simplitatea și rezultatele bune. 
Ai o pâine veche în casă? Încearcă această rețetă simplă și rapidă de torrijas. Un dulce demn de aplauze!

Deși, pentru a face pâine prăjită nu există o zi anume, acestea sunt de obicei preparate în zilele reci sau înaintea zilelor de post. Pâinea franțuzească fiind cel mai gătit dulce de casă din casele spaniole în timpul Săptămânii Mare.

Dacă vrei să știi cum să faci pâine prăjită franțuzească tipic spaniolă, ai ajuns la locul potrivit. Vă spunem cum să o pregătiți într-un mod simplu și necomplicat. Să gătim!

Prăjitură din spumă de lămâie. Pufoasă și umedă, cu o aromă delicioasă. Se topește în gură!

 

Torrijas - pâinea prăjită tipic spaniolă - Ingrediente

 

- 1 litru de lapte

- 1 portocală (coaja ei)

- 1 lămâie (coaja ei)

- 1 baton de scorțișoară

- 1 pâine veche de două sau trei zile

- 3 oua

- 3 linguri de zahăr

- 1 lingură scorțișoară măcinată

- 300 de mililitri de ulei de floarea soarelui.

Cum să faci gogoși pufoase ușor și rapid. Cea mai bună rețetă pentru aluat se află aici. Mănânci și mai vrei!

 

Torrijas - pâinea prăjită tipic spaniolă - Mod de preparare

 

Te întrebi cum se fac torrijas? Pentru a face rețeta de pâine prăjită spaniolă, trebuie mai întâi să infuzați laptele. Pentru a face acest lucru, cojiți portocala și lămâia. În continuare, puneți laptele pe foc sau într-o cratiță cu cojile de portocală și lămâie și batonul de scorțișoară. Când începe să fiarbă se ia de pe foc și se acoperă cu un capac, se lasă la infuzat până se răcește laptele.

Tăiați pâinea cu un cuțit zimțat în felii de aproximativ 2,5 cm grosime. Amintiți-vă că este mai bine să folosiți pâine veche timp de două sau trei zile. Dacă folosești o pâine foarte fragedă, se poate rupe când este udată cu lapte.

Puneți feliile de pâine într-un castron. În continuare, scoateți fâșiile de coajă de portocală și lămâie și batonul de scorțișoară din laptele infuzat. Apoi, udați feliile de pâine cu acest lapte infuzat. Lăsăm pâinea să se odihnească aproximativ 10 minute sau până când pâinea este bine înmuiată.

Încinge uleiul într-o tigaie la foc mare. Între timp, bateți ouăle și treceți pâinea prin el pe ambele părți. Aveți grijă când scoateți pâinea din tigaia cu laptele, se pot rupe dacă sunt prea moi.

Prăjiți torrijas spaniole în loturi mici. Dacă vedeți că uleiul face multe bule, reduceți puțin focul. Ar trebui să fie bine rumenite pe ambele părți.

Pregătiți o farfurie cu hârtie de bucătărie și lăsați pe ea pâinea prăjită, astfel încât să elibereze excesul de ulei.

Se amestecă zahărul cu scorțișoara și se îmbracă pâinea deja prăjită. Dacă este încă fierbinte, zahărul se va lipi mai bine.

Serviți imediat pâinea prăjită spaniolă și bucurați-vă. Sunt ideale pentru gustări însoțite de un pahar de lapte sau cafea. 

„Perne”, o plăcintă spectaculoasă din aluat de ciocolată cu umplutură de brânză de vaci. Rețeta foto pas cu pas

 

Originea torrijas spaniole

 

Strămoșii spaniolilor au fost cei care au inventat deliciosul toast franțuzesc pentru a recicla acea pâine veche pe care nimeni nu a mai vrut să o mănânce, dar dându-i o nouă viață, a devenit o delicatesă.

Torrijas spaniole sunt de obicei înmuiate în lapte și fierte moale. Dar nu au existat întotdeauna astfel de produse în case, așa că laptele nu era întotdeauna de la o vacă, orice tip de lapte era folosit. De asemenea, dacă nu era niciunul acasă, vinul era și el o alternativă grozavă, la fel ca mierea să le îndulcească dacă nu era zahăr alb.

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt              
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g              
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G              

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ     

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel