Orice rețetă bună de chirtărițe delicioase trebuie să conțină o componentă care sporește sucul natural al cărnii și, prin urmare, îi transformă în bine gustul. Sunt rețete în care se adaugă pur și simplu unt, slănină sau apă la bază, alte gospodine folosesc trucuri adăugând cartofi, dovlecei sau varză la carne.
Astăzi noi vă vom prezenta o rețetă fantastică de chirtărițe din cartofi și cârnați.
- 10 cartofi
- 1 ou
- 3 linguri făină
- 7 bucăți de cârnați
- 5 linguri ulei vegetal.
Pentru a începe această rețetă trebuie mai întâi să curățăm și să fierbem cartofii. Când sunt gata fierți, îi vom pasa foarte bine, exact ca la piure.
Într-un piure de cartofi ușor cald, adăugați oul și cele trei linguri de făină și amestecați bine până se omogenizează toate ingredientele.
Pentru a forma chirtărițele, umeziți-vă mâinile în apă și formați aluatul ca pe o prăjitură rotundă. Puneți cârnați în ele și închideți ca pe o plăcintă.
Într-o tigaie preîncălzită cu ulei, adăugăm pe rând chirtărițele și le prăjim pe ambele părți timp de 2-4 minute.
Scoatem pe o farfurie tapetată cu hârtie de bucătărie absorbantă pentru a nu fi exces de ulei. Se servesc calde.
Poftă bună!
Rețeta specială de cartofi prăjiți. Fă porție triplă că depășește cu mult McDonald's!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News