Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Afacere eșuată pentru un român din Germania: A încercat să vândă căței Beagle aduși din România, dar a fost luat pe sus de poliție
WhatsApp
Pe baza unui pont primit, veterinarii Oficiului Veterinar din Neu-Ulm, ajutați de a ngajații de la Serviciul Central de Urgență au verificat, pe 10 aprilie, un transport ilegal de animale din România. 
Germania. Un român, care transporta ilegal animale, amendat Cățeii erau ținuți în condiții mizerabile și nu erau vaccinați.

Pe un cunoscut portal de anunțuri, un bărbat a pus la vânzare pui de câine din rasa beagle, iar un pui ar fi costat peste o mie de euro. Anunțul a stârnit interesul unei femei din districtul Gunzburg. În anunț se preciza că animalele proveneau dintr-o rasă germană.

Oferta i s-a părut ciudată femeii, mai ales că în fotografiile atașate, cățeii stăteau într-o cușcă murdară, fără apă. În plus, nu i s-a permis să viziteze câinii la fața locului. Vânzătorii i-au oferit mai multe scuze pentru că nu este posibilă o întâlnire, ci doar o predare directă a cățelușului.

Din cauza acestor bănuieli, cumpărătoarea a informat Serviciul central de urgență din Neu-Ulm și a cerut ajutor.

În locul potențialului cumpărător,  la locul stabilit pentru livrarea cățelului au ajuns angajații Serviciul central de urgență din Neu-Ulm, scrie radioschwaben.dh.

Germania. Un român, care transporta ilegal animale, amendat: Cățeii erau ținuți în condiții mizerabile și nu erau vaccinați 

 

Aici s-au întâlnit cu un bărbat român, de 52 de ani, care avea în mașina doi căței. Aceștia au descoperit că bărbatul român a încălcat reglementările privind importul, atunci când a transportat cățeii din România în Germania. În plus, ambele animale aveau în cușcă un recipient  cu apă, improvizat dintr-o sticlă de plastic tăiată, care avea marginile foarte ascuțite.

Hrana era pusă și ea într-o sticlă de plastic, în afara lăzii în care erau ținuți patrupezii. Ambii căței aveau un pașaport UE pentru animale de companie, iar vânzătorul nu a putut face dovada vaccinării antirabice obligatorii pentru importul în Germania.

Dacă vaccinarea antirabică ar fi fost efectuată corect, cățeii ar fi trebuit să aibă cel puțin 15 săptămâni la momentul importului în Germania. Cu toate acestea, verificarea vârstei dentare efectuată de biroul veterinar din Neu-Ulm a arătat că acești câini erau mult mai tineri. Data de naștere înscrisă în certificatul de vaccinare nu corespundea cu vârsta reală a cățeilor.

Veterinarii au plasat cățeii în carantină 

 

Din cauza încălcării legislației privind importul de animale, oficialii de la biroul veterinar din Neu-Ulm au plasat cățeii în carantină. Bărbatul, român, în vârstă de 52 de ani, a fost nevoit să plătească o cauțiune de 1.200 de euro pentru aceste infracțiuni.

După carantină, ambii cățeii vor fi încredințați unor proprietari responsabili. Poliția și serviciul veterinar au transmis constatările la departamentul de aplicare a legii din cadrul biroului districtual, care va decide dacă românul va fi amendat.

Poliția atrage de urgență atenția asupra faptului că majoritatea cumpărătorilor  sunt adesea înșelați cu privire la originea reală a animalelor. Deseori, câinii sunt deseori ținuți în cele mai nefavorabile condiții și sunt vânduți în Germania pentru sume mari de bani. Iar fiecare achiziție sprijină această practică criminală, spun polițiștii germani.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel