Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adrian Năstase poate intra în politică: „Decizia, definitivă. / Acesta e singurul cuvânt care contează în politică“
WhatsApp
Adrian Năstase, fostul premier PDSR (actualul PSD) al României, a scăpat de interdicțiile pe care le-a primit în urma condamnărilor din dosarele „Trofeul Calității” și „Zambaccian”, după ce decizia instanței de fond, privitoare la cererea sa de reabilitare judecătorească, a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori.

Înalta Curte de Casație și Justiție i-a aprobat, la începutul lunii, cererea de reabilitare judecătorească, iar decizia a rămas definitivă, nefiind contestată de procurori în termenul prevăzut.

Năstase a scăpat, astfel, de mai multe interdicţii cu care a rămas după cele două condamnări penale, executate între timp. Cea mai importantă dintre interdicții era dreptul de a alege și de a fi ales în funcții publice. Așadar, decizia instanței înseamnă că fostul lider PSD pate reveni pe scena politică.

Adrian Năstase poate intra în politică

 

„Se încheie astfel o perioada de 16 ani de suferințe și nedreptăți, pe care doresc să le las în urmă.

Puterea de a ajunge la acest moment mi-au dat-o membrii familiei mele, cărora le mulțumesc încă o dată. Ce-mi va rezervă viitorul, vom vedea împreună“, a scris Năstase pe blogul său.

El a lăsat să se înțeleagă că varianta revenirii sale în politică este de luat în seamă: „Oricum, am aflat de la președintele Mitterand, că singurul cuvânt care contează în politică este cuvântul „NU”“, a conchis Năstase.

Năstase a fost condamnat la 4 ani și jumătate de închisoare pe parcursul a două condamnări, dar a fost eliberat mai devreme, în august 2014, pentru că a împlinit 60 de ani și pentru că a participat la mai multe activități din închisoare. El a plătit și o serie de despăgubiri: trei milioane de lei în dosarul „Trofeul Calității” și 300.000 de euro în dosarul Zambaccian.

Pe 8 octombrie, Năstase a scris pe blogul său că „în condițiile în care s-au împlinit toate condițiile prevăzute de lege, am depus astăzi, la instantă, solicitarea de reabilitare judecătorească.”

El a scris, apoi, pe blog, că nu intenționează să revină în politică.

„M-au sunat mai multi jurnaliști să mă întrebe ce este cu cererea mea de reabilitare judecătorească și dacă doresc să revin în politică. Le-am răspuns că nu am un astfel de proiect. Asta nu înseamnă că nu urmăresc ce se întâmplă în țară și că nu mi-aș dori să învățăm din greșelile noastre dar și din reușitele altora”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel