Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adrian Năstase: „Klaus Iohannis îl SUBMINEAZĂ pe Ludovic Orban“
WhatsApp
Adrian Năstase, fostul premier PSD, afirmă că președintele Klaus Iohannis organizează „lecții de dirigenție la Cotroceni“ participând la ședințele PNL și că astfel „îi subminează“ autoritatea premierului Orban.

Adrain Năstase, fostul premier PSD, condamnat și închis pentru luare de mită și șantaj, le dă lecții despre Constituție președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban. El afirmă că președintele Klaus Iohannis îi subminează autoritatea premierului Orban.

„Regimul semi-prezidential din România este mai „atenuat” decât cel din Franta, unde presedintele, intre altele, conduce toate sedintele de guvern.

La noi, conform Constitutiei (art. 80), presedintele „exercită functia de mediere intre puterile statului, precum si intre stat si societate”. In aceste conditii, el nu se poate identifica cu guvernul. Lectiile de dirigentie de la  Cotroceni arată că presedintele re-ales nu intelege mandatul său constitutional. Iohannis nu este „seful guvernului”, chiar dacă el este, neconstitutional, seful de facto al PNL“, spune Adrian Năsatse într-o postare pe blogul său.

El mai spune că Iohannis organizează „lecții de dirigenție“ la Cotroceni, unde ar discuta cu memrbii guvernului PNL „chestiuni importante pentru strategia electorală a PNL“.

„Dacă doreste o intâlnire cu guvernul, atunci Iohannis poate participa la sedintele de guvern, la Palatul Victoria, atunci când se discută anumite teme sau dacă este invitat de către premier (art.87 din Constitutie).

Articolul 86 din Constitutie prevede că „Presedintele României poate consulta Guvernul cu privire la probleme urgente si de importantă deosebită„.  Deci nu in chestiuni importante pentru strategia electorală a PNL !

Organizand aceste lectii de dirigentie la Cotroceni, Klaus Iohannis ii subminează, in acelasi timp, autoritatea premierului Orban. Acesta va fi văzut doar ca un executant iar cei nemultumiti vor merge la Cotroceni pentru rezolvarea problemelor lor – politice sau economice, ignorandu-l pe premier“, susține Adrian Năstase.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel