Năstase a reiterat ideea că pentru alegerile prezidențiale din 2019, PSD a avut un candidat „nefericit“ în persoana Vioricăi Dăncilă. Întrebat de realizatorul România TV, Victor Ciutacu, care ar fi fopst candidatul fericit, fostul șef al PSD a răspuns că ar fi putut fi Călin Popescu Tăriceanu.
„S-a pierdut guvernarea pentru ca s-a pierdut alianța cu ALDE, s-a creat și schisma cu PRO România, pe când Tăriceanu, probabil ca ar fi pierdut alegerile, dar, NU DECONTA PSD. Și, în plus, păstra guvernarea până la alegerile viitoare, iar partidul avea timp să mai formeze lideri, să formeze structuri“, a afirmat Adrian Năstase.
Totodată, fostul premier a mai întărit ideea că „gonirea“ Vioricăi Dăncilă era de așteptat după eșecul de la prezidențiale și pierderea Guvernării. „I-am spus și ei că va deveni un țap ispășitor. Eu cred ca ea a vrut pentru partid să meargă pe această variantă (n.r. a candidaturii ei). Nu am înțeles decizia ca atare și i-am spus și ei“, a mai spus Adrian Năstase.
Nici pe Liviu Dragnea nu îl vede un bun șef pentru PSD, lăsând să se înțeleagă că „maximul“ pentru el a fost șefia Consiliului Județean Teleorman, greșind apoi pentru că s-a înconjurat de oameni incompetenți.
„PSD practic nu a reușit in ultimii 15 ani să gandeasca o strategie de revigorare pentru livadă - care este partidul ăsta. Calitatea liderilor este influențata de felul în care construiești pepiniere. (...) Dacă nu ai grija de aceste lucruri, la un moment dat livada dispare“, a formulat, Năstase, un răspuns metaforic privind problema PSD.
„Uneori liderii de partid ajung la nivelul cel mai înalt și datorită unor conjuncturi speciale. Diferența între ei (n.r. între Liviu Dragnea și Klaus Iohannis) se realizeaza prin înțelepciunea sau lipsa de înțelepciune în ceea ce priveste formarea echipei. Dacă accepți că, adăugand echipei oameni de foarte bună calitate, nu îți creezi un deficit de imagine, ci un avantaj de putere, atunci poți să avansezi și să reziști, în sensul de a ramane în continuare la putere. Dar, în măsura în care încerci să formezi o echipă cu oameni care sunt sub tine intelectual, al pregătirii, nu faci decât să îți subminezi propria autoritate și propriul statut. Aici este cred problema esențială“, a subliniat Adrian Năstase.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News