Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Adio CARANTINĂ în Italia. Documentul care dă libertate deplină de mișcare românilor, după 15 mai
WhatsApp
Pentru intrarea sau deplasarea în toată Italia, certificatul de vaccinare, certificatul de recuperare sau un tampon negativ vor fi suficiente. Ordonanța care expiră pe 15 mai nu va fi prelungită. Noua dispoziție va exclude carantina pentru cei care vin din UE, dar și din SUA și Israel. 
Permis de Călătorie Italia. Tot ce trebuie să știi despre noul document

Pe de o parte, certificatul verde italian, iar pe de altă parte, legitimația verde europeană. Primul poate fi utilizat de la mijlocul lunii mai, iar cel de-al doilea probabil de la mijlocul lunii iunie. În ambele cazuri, va fi vorba de un certificat care va permite o mai mare libertate de circulație nu numai în propria țară, ci și în afara acesteia, precum și garantarea accesului la anumite evenimente.

În Italia, permisul verde a fost instituit prin decretul de redeschidere, care a intrat în vigoare la 26 aprilie. În prezent, în Italia nu există o adevărată certificare verde, ci doar posibilitatea de a utiliza un certificat eliberat de autoritățile sanitare competente: permisul verde este valabil pentru cei care au fost vaccinați (cu imunizare completă), cei care au efectuat un tampon cu rezultat negativ în ultimele 48 de ore sau cei care s-au vindecat de Covid în ultimele șase luni.

Vezi și: Cimitirul GROAZEI în Italia. 900 SICRIE care așteaptă să fie înmormântate de un an: „Iartă-mă, mamă, că nu te pot îngropa” (VIDEO)

Permisul verde în Italia și carantina pentru cei care sosesc din străinătate

 

Adevăratul card verde va fi disponibil în Italia în a doua jumătate a lunii mai, după cum a anunțat premierul Mario Draghi. Pe 15 mai expiră ordonanța emisă de ministrul sănătății, Roberto Speranza, care prevede o carantină de cinci zile pentru cei care intră în Italia din țările UE (o limită care crește la 10 zile pentru cei care sosesc din afara UE). Cu certificatul verde, cel care ajunge în Italia va putea circula liber, atestând cu legitimația verde vaccinarea, tamponul negativ efectuat în ultimele 48 de ore sau recuperarea de la Covid nu mai mult de șase luni. De fapt, chiar și pentru cei care se întorc sau sosesc din străinătate vor fi valabile aceleași principii de circulație între regiuni.


Ordinul emis de ministrul Speranza nu ar trebui să fie reînnoit, cel puțin nu în această formă. Probabil că se vor impune limitări de decădere din partea UE și ar putea schimba ceva pentru alte țări, favorizând circulația celor care sosesc din state în care vaccinarea este bine pusă la punct, cum ar fi SUA și Israel.

Documentul care dă libertate deplină de mișcare românilor, în Italia, după 15 mai

 

Cine ajunge în Italia cu permisul verde va putea circula liber. Dar certificarea va fi esențială pentru alte lucruri, dincolo de circulația între regiuni sau de călătoriile între diferite țări. Acesta va fi folosit, de fapt, pentru a participa la unele evenimente sportive sau la unele spectacole (cum ar fi concertele), în special cele în care vor fi mulți spectatori sau în care distanța nu va fi garantată.

Pașaportul european, așteptat pentru jumătatea lunii iunie, ar trebui să urmeze aceleași reguli ca și cel italian, dar între timp Italia ar trebui să le garanteze celor care vin din străinătate că pot circula liber după aceleași reguli și cu aceleași certificate care se aplică celor care se află deja în țara noastră.

(Dacă doriți să fiți notificați direct pe Whats App, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din ITALIA, puteți intra pe grupul de Whats App al StiriDiaspora accesând următorul link->  https://chat.whatsapp.com/DIfmKOQTNNO5InDDSWwifG )

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel