Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Belgia. Patru români au bătut cu sălbăticie un bărbat: "Acum știm cine a dat lovitura fatală". Reconstituirea clarifică moartea lui Yunus
WhatsApp
Patru români din Belgia au bătut cu sălbăticie un bărbat. Yunus Calik (36 de ani) a murit din cauza rănilor suferite la spital în luna noiembrie a anului trecut. Luni seara a avut loc o reconstituire a faptelor și s-a clarificat cine dintre cei patru români a aplicat lovitura fatală.

În Lange Zoutstraat din Aalst a avut loc, luni seara, o reconstituire a disputei care l-a costat viața pe Yunus Calik (36 de ani) în noiembrie anul trecut. Bărbatul din Aalst a murit după ce a fost bătut cu sălbăticie de mai mulți suspecți români.

În noaptea de vineri 19 spre sâmbătă 20 noiembrie anul trecut, Yunus Calik s-a luat la bătaie cu patru persoane din România în Lange Zoutstraat. Victima, în vârstă de 36 de ani, a fost lovită de mai multe ori. În cele din urmă, o lovitură fatală la cap l-a costat viața câteva zile mai târziu. Potrivit rapoartelor, victima i-a provocat pe suspecți, așa a început bătaia.

"Copiii lui sunt încă în stare de șoc din cauza a ceea ce i s-a întâmplat tatălui lor", afirmau anchetatorii la momentul morții sale.

Belgia. Patru români au bătut cu sălbăticie un bărbat

 

Autorii au fugit în străinătate după aceste evenimente. Când G.V., unul dintre suspecți, a aflat că Yunus a murit, s-a întors imediat în Belgia pentru a fi interogat de poliție. "S-a simțit vinovat și a vrut să-și asume responsabilitatea", spune avocatul său Dirk De Maerschalck. "Clientul meu a împins victima, dar asta nu i-a provocat moartea".

Ultimul suspect, tot un român, considerat principalul autor al atacului, a refuzat să se predea poliției. În cele din urmă a fost arestat la Paris la 18 februarie. La scurt timp după aceea a fost extrădat în Belgia și de atunci se află în închisoare. Ceilalți infractori sunt liberi în condiții stricte.

"Acum știm cine a dat lovitura fatală". Reconstituirea clarifică moartea lui Yunus

 

Pentru reconstrucție, Lange Zoutstraat a fost închisă luni seară timp de câteva ore la nivelul străzilor Korte Zoutstraat, Sint-Jorisstraat, Grote Markt, Sluierstraat și Louis d'Haeseleerstraat. Sora lui Yunus a putut urmări reconstrucția din apropiere. Ceilalți membri ai familiei sunt, de asemenea, ușurați de faptul că, în sfârșit, au mai multă claritate cu privire la ceea ce s-a întâmplat în acea noapte. "Suntem mulțumiți că acum știm cine sunt autorii", spune Soner Calik. Potrivit unchiului lui Yunus, făptașii ar fi încercat să se învinovățească unul pe celălalt. "Totuși, acesta este un pas important către proces", spune Soner, citat de nieuwsblad.be.

Potrivit primarului Christoph D'Haese, reconstrucția a decurs bine. "Șeful poliției mi-a spus că toată lumea a cooperat". Avocatul Dirk De Maerschalck a fost, de asemenea, prezent la reconstituire alături de clientul său. "A devenit clar cine a aplicat lovitura fatală în capul victimei. Persoana respectivă a recunoscut și ea acest lucru", a spus el. "Pentru o vreme au existat unele contradicții, dar în cele din urmă totul este clar acum."

În prezent, nu se știe când anume va ajunge cazul în fața instanței.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel