Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Accident montan în Piatra Craiului: Un cetățean american a decedat după ce a căzut de la peste 400 de metri
WhatsApp
Un tragic accident montan s-a produs în zona Piatra Craiului, unde un cetățean american și-a pierdut viața după ce a căzut de la peste 400 de metri.
Accident montan în Piatra Craiului: Un cetățean american a decedat după ce a căzut de la peste 400 de metri

Salvatorii montani din Zărnești au intervenit prompt pentru recuperarea trupului victimei, într-o operațiune dificilă dată de caracterul abrupt și greu accesibil al terenului.

Conform informațiilor furnizate de Dispeceratul Național Salvamont, intervenția a avut loc în zona Padina Închisă, unde persoana decedată a căzut de la o altitudine de peste 400 de metri. Este important de menționat că dispariția cetățeanului american nu fusese anunțată anterior.

„Intervenție a salvamontiștilor din Zărnești pentru recuperarea trupului unei persoane decedate, căzută de la peste 400m, în Padina Închisă, într-o zona deosebit de greu accesibilă”, a comunicat Dispeceratul Național Salvamont.

 

Turiștii sunt rugați să nu umble singuri pe munte

 

Această tragică pierdere subliniază riscurile majore asociate practicării turismului montan, în special în zonele alpine înalte și dificil accesibile. Sabin Cornoiu, șeful Salvamont România, a subliniat importanța conștientizării și pregătirii adecvate pentru turiștii care doresc să exploreze astfel de teritorii periculoase.

"Turiștii trebuie să înțeleagă că în zona alpină înaltă avem foarte multă zăpadă, a nins în ultimele zile. Atmosfera este de iarnă, zăpada este cu gheață. Turiștii trebuie să fie foarte bine echipați, să aibă echipament și să nu umble singuri pe munte. Dacă mergi singur pe munte și se întâmplă o tragedie nu are cine să anunțe acest eveniment. Înainte de a merge pe un traseu, turiștii trebuie să vadă care este starea vremii și să renunțe la trasee dacă vremea nu este favorabilă", a subliniat Cornoiu.

Aceste sfaturi sunt esențiale pentru prevenirea unor astfel de tragedii și pentru asigurarea vieții turiștilor. În plus, ele evidențiază necesitatea respectării regulilor de siguranță în mediile montane și importanța echipamentului adecvat și a planificării atente înainte de a porni într-o excursie în astfel de zone. Tragediile precum cea înregistrată în Piatra Craiului ar putea fi evitate prin precauție și respect față de natura impunătoare și uneori imprevizibilă a munților.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel