Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A început protestul din Piața Universității. Mii de oameni, în marș spre Viața Victoriei 
WhatsApp
Circulaţia rutieră a fost blocată duminică, în zona Pieţei Universităţii, de cele câteva mii de persoane care vor pleca într-un marş de protest spre Piaţa Victoriei.

Potrivit AUR, manifestaţia este autorizată de către autorităţile municipale şi va începe la ora 14,00, cu intonarea Imnului Naţional, iar la ora 15,00, coloana de protestatari va pleca spre Piaţa Victoriei şi se va opri în faţa Guvernului (ora 16,00).

AUR mai precizează că protestul se va încheia la ora 24,00.

Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, deputatul George Simion, a declarat, joi, că nu doreşte politizarea "într-un fel sau altul" a mitingului de duminică, făcând apel la participanţi să nu se lase provocaţi şi să se delimiteze atunci când există "un semn de violenţă".

"Vor veni mulţi români din diaspora la mitingul de duminică, ce nu este al unui partid, nu este mitingul AUR. Vreau să fac un apel la toţi membrii şi simpatizanţii noştri să nu vină cu însemne de partid, să nu vină cu sigla AUR. Alături de noi vor participa şi alte şase formaţiuni politice neparlamentare, vor participa şi organizaţii neguvernamentale şi sindicate şi patronate şi membri ai unor sindicate şi patronate. Aşa că apelul meu este de a nu politiza într-un fel sau altul. Dorinţa noastră, a celor care am anunţat desfăşurarea acestui protest (...), e de a nu exista discursuri, de a nu exista încercări de a prelua aceste nemulţumiri ale străzii. E datoria noastră ca opoziţie să fim în stradă lângă români, însă nu dorim să politizăm această mişcare. (...) Apelul nostru este ca totul să se desfăşoare paşnic şi oriunde există un semn de violenţă participanţii să se delimiteze. Vom rămâne în stradă până când situaţia se va rezolva. (...) Dar, protestul ăsta nu este despre AUR, nu este despre George Simion, protestul este despre românii simpli, care nu au cum să treacă peste această iarnă", a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă.

Protest 2 octombrie 2022. Video

 


Potrivit acestuia, protestele vor continua şi în zilele următoare, "dacă e nevoie", ca ultimă formă prin care se poate determina Guvernul să ia măsurile necesare.

"Nu vom pleca acasă, odată ce ne adunăm duminică, vom protesta mai departe şi în zilele următoare, zi de zi, dacă e nevoie, pentru că e ultima formă prin care putem determina Guvernul să ia unele măsuri necesare, să oprească nivelul dobânzii care, odată cu creşterea ROBOR, a devenit foarte mare, să revină la o piaţă reglementată, să demită o parte din miniştri, care s-au dovedit absolut incompetenţi şi, desigur, premierul Ciucă să plece acasă", a menţionat Simion.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel