Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
A convins-o pe Ursula von der Leyen să vină în România. Dominic Fritz: „Am fost foarte convingător. A acceptat“
WhatsApp
Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara, a dezvăluit faptul că joi a discutat la telefon cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene. Edilul a spus că a invitat-o pe von der Leyen să viziteze Timișoara și aceasta a acceptat imediat.
dominic_fritz

Dominic Fritz, primarul orașului Timișoara, a oferit detalii din discuția telefonică pe care a avut-o cu Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene.

„Am avut în această după-amiază o discuție telefonică cu doamna Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene. M-a felicitat pentru funcția de primar, iar eu i-am povestit despre Timișoara, cum m-a cucerit acest oraș vechi și multicultural și de ce a meritat să i se acorde titlul de Capitală Culturală a Europei. Am invitat-o să cunoască Timișoara în 2023 și se pare că am fost foarte convingător. A acceptat imediat și bucuroasă invitația. Nu am ocolit dificultățile pe care le întâmpinăm în acest proiect și m-a asigurat de tot sprijinul ei pentru ca anul 2023 să fie unul de strălucire pentru oraș și pentru România”, a anunțat, pe Facebook, primarul Fritz.

Edilul șef a mai spus că prima întrebare a șefului Comisiei Europene a fost despre procesul de vaccinare anti-Covid.

„Dar prima întrebare a fost despre procesul de vaccinare: cum merge campania la Timișoara și în România? I-am povestit despre proiectul Oxigen și despre soluțiile pe care le-am găsit împreună cu corpul medical, societatea civilă și mediul privat pentru a asigura un cât mai bun tratament celor care suferă de COVID-19. Și am aflat că Uniunea Europeană lucrează să ne trimită cât de multe vaccinuri avem nevoie, doar să avem noi capacitatea administrativă pentru a vaccina și oameni determinați să-și reia viața, în condiții de normalitate”, a precizat Dominic Fritz.

Primarul a mai spus că în conversația cu liderul european a găsit interes și deschidere pentru Timișoara și a anunțat că von der Leyen și Comisia Europeană au devenit partenerii orașului de pe Bega, potrivit Mediafax

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel