Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Marea Britanie: 66 de lire sterline (79 de euro) pe lună vor fi tăiate din facturile de energie în această iarnă pentru a ajuta la atenuarea crizei
WhatsApp
Mai mult de 60 de lire sterline pe lună vor fi reduse din facturile de energie pe perioada iernii, în cadrul pachetului de sprijin pentru costul vieții al guvernului.
Banca Consiliului Europei primește o majorare de capital pentru a contribui la soluționarea crizei din Ucraina

În lunile octombrie și noiembrie, 29 de milioane de gospodării din Marea Britanie vor avea facturile de combustibil reduse cu 66 de lire sterline, iar din decembrie până în martie vor fi acordate alte patru reduceri de 67 de lire sterline.

Sprijinul de 400 de lire sterline, alături de eforturile specifice pentru cei mai defavorizați, a fost acordat după ce s-a estimat că facturile la energie vor crește la 2.800 de lire sterline pe an pentru o gospodărie medie în octombrie.

 

Facturile ar putea ajunge la 3.420 de lire sterline și ar putea crește și mai tare

 

Dar, de atunci, previziunile au devenit tot mai sumbre. Firma de consultanță BFY consideră că facturile ar putea ajunge la 3.420 de lire sterline începând cu luna octombrie și ar putea crește din nou în ianuarie.

În momentul în care detaliile pachetului de sprijin au fost anunțate ieri, ministrul pentru afaceri și energie, Kwasi Kwarteng, a declarat că "va ajuta milioane de familii în lunile reci".

Cei care au un contor de electricitate casnic și care plătesc energia prin card și debit direct vor primi o deducere automată din facturi. 

Clienții care utilizează contoare cu plată anticipată vor primi vouchere de reducere în prima săptămână a fiecărei luni, emise prin SMS, e-mail sau poștă.

Această măsură vine după ce Martin Lewis, campionul consumatorilor, a declarat că "guvernul zombie" al lui Boris Johnson nu reușește să abordeze criza, conform Daily Mail.

El i-a îndemnat pe prim-ministru și pe candidații la șefia conservatorilor să se întâlnească acum pentru a conveni asupra unui pachet de măsuri care să ajute consumatorii.

Vezi și

Franța este pregătită pentru pene de curent 

 

Franța s-ar putea confrunta cu pene de curent în timpul iernii, au avertizat experții.

Prețurile energiei electrice în Franța pentru luna viitoare au ajuns ieri la 386 de lire sterline pe megawatt oră, față de 258 de lire sterline în Marea Britanie.

Doar 26 din cele 57 de reactoare nucleare pe care țara se bazează pentru cea mai mare parte a energiei electrice funcționează.

Restul sunt închise pentru verificări și reparații, iar unul dintre ele este afectat de greve, ceea ce a determinat compania de consultanță Core-e să avertizeze asupra "riscului de pană de curent iarna viitoare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel