Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
6 accesorii moto esențiale pe care trebuie să le aveți
WhatsApp
Iată care sunt accesoriile moto importante pentru o călătorie relaxantă
Sursă foto: pixabay.com

Dacă ați decis să mergeți la prima călătorie lungă cu motocicleta dvs., probabil că v-ați cumpărat deja echipamentele moto necesare, știți cum să aveți grijă de motocicleta dvs. și ați cercetat traseul pe care veți merge.

Cu toate acestea, pentru a avea o călătorie sigură și confortabilă, există câteva accesorii esențiale pe care este bine să le aveți.

Suport pentru telefon

Acest tip de accesorii moto nu sunt doar confortabile, ci și practice, fiind foarte populare în rândul motocicliștilor, indiferent dacă este vorba de plimbări prin oraș sau de călătorii lungi.

Acest lucru reprezintă un tip de suport care se fixează sigur și confortabil pe ghidonul motocicletei.

Dacă aveți un astfel de accesoriu, puteți folosi în siguranță toate funcțiile smartphone-ului dvs. în timp ce mergeți cu motocicletă.

Protecție de ploaie (husă)

Dacă aveți o călătorie lungă în față, o husă de ploaie vă va fi foarte utilă.

Spunem acest lucru deoarece nu este nimic mai neplăcut decât o ploaie neașteptată de vară în timp ce sunteți pe motocicletă.

De aceea este o idee bună să aveți la îndemână o husă de ploaie de calitate pentru motociclete, care să vă protejeze în cazul în care ploaia vă surprinde pe drum și nu mai aveți unde să vă adăpostiți.

Acest tip de accesorii moto sunt disponibile în aproape toate magazinele de echipamente moto, așa că dacă doriți să cumpărați o husă, va fi foarte ușor să găsiți dimensiunea, culoarea sau marca potrivită.

Bagaje moto (genți, rucsacuri, valize)

În timpul călătoriei, veți avea nevoie de un loc în care să vă depozitați toate documentele, lucrurile personale și hainele.

Din fericire, pe piață există diverse tipuri de bagaje pentru motociclete, cum ar fi genți, rucsacuri, valize, etc. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți cel mai confortabil bagaj pentru motocicleta dvs. și pentru stilul dvs. de mers.

De exemplu, pasionații de motociclete de sport preferă rucsacuri, în timp ce fanii cruiselor se opresc cel mai adesea la genți laterale sau la valize.

Indiferent de tipul de bagaj moto pe care îl alegeți, acest accesoriu va fi foarte convenabil și chiar esențial pentru dvs. atunci când mergeți cu motocicletă

Sisteme de blocare

Acest sistem de securitate aduce beneficii atât acasă, cât și pe drum, deoarece poate împiedica destul de eficient încercările de a vă fura motocicleta.

Există două tipuri principale de sisteme de blocare pe piață: discuri și lanțuri (cabluri).

În funcție de marcă și model, unele sisteme de blocare permit blocarea atât a anvelopei din față, cât și a celei din spate, în timp ce altele blochează discul de frână al bicicletei.

Dispozitiv localizare

Dacă sunteți îngrijorat să, în ciuda sistemului de blocare, există o șansă să-vă fie furată motocicletă, atunci un dispozitiv de urmărire se numără printre accesoriile obligatorii cu care ar trebui să vă echipați înainte de călătorie.

Există diferite tipuri de dispozitive disponibile pe piață care vă permit să urmăriți locația motocicletei dvs.

Unele dintre dispozitive vă alertează dacă cineva încearcă să compromită motorul motocicletei dvs., iar altele vă oferă coordonatele GPS ale locului în care motocicleta este parcată. Există și alte dispozitive de urmărire, care vă alertează dacă cineva încearcă să vă miște vehiculul.

Dopuri pentru urechi

Există motocicliști care cred că dopurile pentru urechi nu sunt atât de importante, dar sfatul nostru este să nu-l neglijați pe acest accesoriu moto, deoarece zgomotul motocicletei poate fi într-adevăr destul de enervant, mai ales dacă mergeți cu motocicletă pentru o perioada mai lungă.

Dopurile pentru urechi de înaltă calitate pot reduce volumul zgomotului generat de mișcarea motocicletei și vă poate proteja auzul.

Bonus: suport pentru încheietura mâinii

Dacă motocicleta dvs. nu este dotată cu un sistem de controlare a vitezei, în timpul unei conducere lungi este posibil să vă simțiți mâinile obosiți din cauza deschiderii și închiderii accelerației.

Suportul pentru încheietura mâinii este un accesoriu special conceput pentru călătorii lungi. Se montează deasupra mânerului de accelerație și vă permite să o deschideți și să o închideți fără a vă încorda mâna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel