Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
2 medici și 5 asistenți români, reținuți într-un dosar de vaccinare falsă
WhatsApp
Doi medici și cinci asistenți de la Centrul de vaccinare din orașul Bocșa, județul Caraş-Severin, au fost reținuți într-un dosar de vaccinare falsă.
Foto: Pixabay

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă doi medici de la Centrul de Vaccinare COVID-19 din orașul Bocșa și cinci asistenți medicali pentru săvârșirea infracţiunilor de luare de mită și fals informatic și față de alți doi asistenți pentru săvârşirea infracţiunii de fals informatic.

Procurorii susțin că, în cursul campaniei de vaccinare COVID-19, cadrele medicale au simulat în mod repetat actul de vaccinare şi au implementat personal sau au determinat registratorii să introducă în sistemul informatic datele mai multor persoane, atestând în mod nereal că acestea au fost vaccinate.

Cetățenii interesați de obținerea Certificatului de vaccinare au plătit cadrelor medicale sume de bani cuprinse între 100-250 euro, pentru a nu le administra efectiv vaccinul anti-COVID-19, eliberându-le însă în schimb adeverință de vaccinare, document necesar eliberării certificatului verde.

Față de doi medici și cinci asistenți s-a luat decizia reținerii pentru 24 de ore, urmând ca marți aceștia să fie prezentați instanței cu propunere de arestare pentru 30 de zile, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel