Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
120 de foşti parlamentari îşi cer pensiile speciale înapoi. Ion Ariton: „Aş fi acceptat diminuarea, dar nu desființarea”
WhatsApp
Peste 120 de foşti parlamentari au dat în judecată secretariatele Camerei Deputaților și Senatului, cerând ca acestea să fie obligate să le redea pensiile speciale pe care le-au primit înainte de februarie 2021, lună în care aceste venituri au fost desfiinţate.
PSD se opune majorării salariilor parlamentarilor: „O astfel de măsură ar fi neadecvată, în actualul context economic”

Mai exact, 20 de instanţe din ţară au înregistrat procese prin care foşti politicieni cer, din nou, pensii speciale. Abrogarea pensiilor speciale a votată la unison de PSD și PNL, iar acum, reclamanţii sunt, în mare parte, politicieni chiar din cele două formațiuni politice.

Câteva nume cu notorietate dintre cele 122 care au apelat la justiție sunt Petre Daea, Nicolae Bacalbașa, Victor Socaciu, Anghel Stanciu, Ion Solcanu, Doru Ioan Tărăcilă, Victor Paul Dobre, Puiu Hasotti, Ion Ariton și Ioan Oltean, potrivit Antena 3.

„Erau un drept câștigat. Știu că trecem printr-o perioadă grea și aș fi acceptat diminuarea, dar nu desființarea", a declarat fostul senator Ion Ariton. Întrebat despre cuantumul pensiei sale, Ariton a închis discuția.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel