Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
„Ziua libertății” prăbușește lira sterlină. Moneda britanică înregistrează cel mai scăzut nivel din aprilie
WhatsApp
„Ziua libertății” din Marea Britanie, în care au fost ridicate restricțiile anti-Covid, a venit cu o prăbușire a lirei sterline la cel mai scăzut nivel al său din ultimele trei luni, în contextul în care pare că prudența a dominat piețele globale, iar investitorii s-au îndreptat spre monede mai sigure.
Lira sterlină atinge un minim record după planurile de reducere a impozitelor

Săptămâna trecută, lira sterlină a avut cea mai proastă săptămână din lună prin comparație cu dolarul american, iar această tendință descentată a continuat și luni, când lira britanică a atins valoarea de 1,37125 dolari, cel mai scăzut curs din 13 aprilie.

Prin comparație cu euro, lira a scăzut cu 0,2%.

Piețele globale au arătat semnele aversiunii la risc a investitorilor, câștigătoare fiind monedele sigure. Analiștii spun că acest fapt poate fi explicat prin teama de inflație și îngrijorările cu privire la evoluția epidemiei în contextul răspândirii variantei Delta. 

„Lumea va privi acest experiment britanic cu foarte mare interes”, a spus Jim Reid, strateg al Deutsche Bank.

„Ar putea să ne arate calea spre normalitate sau ar putea să fie o năuă avertizare pentru țările vaccinate că pandemia va mai fi o problemă pentru o perioadă mai lungă de timp”, a adăugat el.

 

Marea Britanie a renunțat la majoritatea restricțiilor anti-Covid

 

Marea Britanie a renunțat, luni, la majoritatea restricțiilor anti-Covid din Anglia, regiunea cea mai mare și mai populată a țării, în ciuda avertismentelor experților sanitari. Pe finalul săptămânii trecute, Regatul înregistra aproximativ 50.000 de infectări pe zi,

Experții în sănătate consideră că legătura dintre infecția cu virusul SARS-CoV-2 și decesele provocate de acesta ar putea fi slăbită, însă în niciun caz întreruptă. Oamenii de știință din Marea Britanie susțin că transmiterea fără restricții va afecta în mod disproporționat copiii nevaccinați și tinerii care au suferit deja foarte mult de pe urma pandemiei.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel