Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Zeci de cadre medicale de la Spitalul Sf. Ioan din București trimise ACASĂ, după primul caz de COVID-19 confirmat
O femeie în vârstă de 62 de ani, care realiza procedurile de dializă la Spitalul „Sfântul Ioan" din Capitală, a fost confirmată cu COVID-19. În total, 79 de cadre medicale au fost izolate la domiciliu, fiind declanșată o anchetă epidemiologică, anunță Grupul de Comunicare Strategică (GCS). 

"În cursul zilei de 31 martie (marți - n.red.), reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență Sf. Ioan au primit confirmarea testului pozitiv la COVID 19 pentru o pacientă cu vârsta de 62 de ani care realiza procedurile de dializă în secția de nefrologie și dializă a unității sanitare", anunță sursa citată.

Potricvit GCS, pacienta este asimptomatică și a fost transferată la Spitalul „Carol Davila", conform procedurilor.

„În secția respectivă mai realiza proceduri de dializă un alt pacient care a fost, de asemenea transferat. Acest pacient nu este infectat cu COVID 19. În acest caz a fost declanșată o anchetă epidemiologică. Până la finalizarea acesteia, conducerea unității sanitare a luat decizia de a trimite în izolare toate cele 72 de cadre medicale care desfășurau activitatea în acesta secție, în ture. De asemenea, celor 9 rezidenți de pe secție li s-a solicitat să rămână acasă."

Toate cadrele medicale sunt asimptomatice și vor fi testate.

[citeste si]


Știri Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Crossuri parteneri
DCNews.ro
26 mai 2020, 22:27
DCMedical.ro
26 mai 2020, 18:51
DCBusiness.ro
26 mai 2020, 22:44
DefenseRomania.ro
27 mai 2020, 00:20