Salata originală Waldorf avea mere, țelină și maioneză, apoi au fost adăugate nuci și salată. Ca la aproape toate rețetele, are multe variante, așa că dvs puteți să construiți versiunea care se potrivește cel mai bine preferințelor.
Ingrediente:
4 mere roșii
100 de grame de nuci decojite
60 de grame de suc de lămâie
350 de grame de țelină
Un pic de patrunjel tocat
O lingură de coajă de lămâie
Sare și piper după gust
Pentru sos:
2 gălbenușuri de ou
160 mililitri de ulei de măsline extravirgin
2 linguri de suc de lămâie
1 linguriță de muștar
1 lingură de iaurt simplu neîndulcit.
Spălați merele, îndepărtați miezul, dar nu și coaja, și tăiați-le în cuburi mici.
Într-un castron, așezați bucățile de mere, nucile decojite și tocate, sucul de lămâie, coaja de lămâie și amestecați bine.
Spălați țelina și tocați-o și puneți în castron.
Este timpul să pregătiți sosul. Bateți gălbenușurile, adăugați muștarul și puțin suc de lămâie. Fără a înceta să bateți adăugați uleiul puțin câte puțin, iar când capătă puțină consistență adăugați iaurtul.
Amestecați dressingul cu ingredientele pe care le aveți în salată și dacă nu veți consuma în acest moment puneți la frigider.
Poftă bună!
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News