Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vrei să gătești cozonacul cum nu o face nimeni? Kozonak bulgar, o senzație pentru masa de Paște. Fă porție dublă!
WhatsApp
Kozonakul bulgar este în esență o rudă apropiată a cozonacului nostru tradițional de Paște.
Vrei să gătești cozonacul cum nu o face nimeni? Kozonak bulgar, o senzație pentru masa de Paște. Fă porție dublă! FOTO: captură YouTube @Smart Cookbook

Există însă diferențe între ele, una fiind modelul special care este așezat sub formă de coroană. De asemenea, textura kozunak devine stratificată, ceea ce se reflectă cel mai delicios în gustul lui. Amintiți-vă că în timpul procesului de gătit este important să nu vă grăbiți și să lăsați aluatul să crească bine. Atunci kozunakul bulgar cu siguranță va face furori printre rude și oaspeții de la masa dumneavoastră de Paște.

Clătite foarte pufoase, gata în doi timpi și trei mișcări! Nu vei mai plăti o avere pe ele, când vei descoperi cât de simplu sunt de făcut

 

Kozonak bulgar - Ingrediente

 

- 10 ouă

- 5 gălbenușuri

- 200 ml smântână cu 20% grăsime

- 100 ml lapte

- 350 g unt 

- 100 ml ulei vegetal

- 2 kg făină

- 500 g zahăr brun fin

- 50 g zahăr vanilat

- 150 g migdale/nuci tocate

- 60 g drojdie proaspătă

- 1 lingură sare.

Nu-i poți uita gustul. Din brânză de vaci, griș și-o tigaie faci cel mai demențial desert. Uită de clasicii papanași

 

Kozonak bulgar - Mod de preparare

 

Pentru a face aluatul de kozonak, sfărâmăm drojdia și o dizolvăm în lapte cald (37°C) cu un praf de zahăr. Când drojdia este spumoasă se bat într-un bol mare patru ouă cu smântâna, se adaugă 150 g zahăr, sare și 200 g făină cernută, se amestecă cu drojdia, se acoperă și se lasă la loc călduț aproximativ o oră și jumătate.

Se bat gălbenușurile cu ouăle rămase și zahărul, se amestecă cu aluatul și cu 1200 g de făină și apoi se frământă. Acoperiți și lăsați timp de două ore să se odihnească. Scoateți untul din frigider.

Făina rămasă se cerne împreună cu zahărul vanilat și se frământă cu aluatul care a stat la odihnit, întinzând și adunând. Aluatul trebuie să capete o consistență uniformă.

Altfel de colțunași. Găluște leneșe, rețeta mai rapidă și mai delicioasă! Nu știam că se prepara atât de simplu acest desert

Turnați uleiul vegetal într-un castron și scufundați-vă mâinile în el, continuați să frământați aluatul până când uleiul se scurge. Apoi frământați untul moale puțin câte puțin, frământați timp de 10 minute. Apoi bateți aluatul pe suprafața de lucru (de 50 de ori). Formați o minge din aluat.

Puneți aluatul de kozonak într-o oală sau lighean curat, acoperiți și lăsați să crească timp de 5 ore, apoi amestecați nucile în aluat, împărțiți-l în 3 părți, întindeți fiecare într-un garou.

Țesiți o împletitură din mănunchiuri și așezați-o într-o formă rotundă cu o gaură în mijloc. Lasă să se odihnească 30 de minute. Ungeți cu gălbenușul de ou amestecat cu unt topit și coaceți kozonakul la 180°C timp de 35-40 de minute.

Probabil cea mai bună și simplă rețetă de croissant. Nu vei mai cumpăra niciodată de la patiserie!

Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel