Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vor fi sau nu internați bolnavii ASIMPTOMATICI? Cine decide? Răspunsul lui Tătaru
WhatsApp
Internare asimptomatici COVID. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a lămurit ce se întâmplă cu românii care sunt testați pozitiv la infecția cu noul coronavirus însă nu au simptome. 
Sursa: Agerpres

Întrebat într-o conferință de presă despre situația bolnavilor COVID asimptomatici, ministrul Sănătății a lămurit problema:

"Acum o săptămână, a fost elaborat un ordin de ministru în care asimptomaticii sau cei cu simptome ușoare, dar fără simptome în ultimele 3 zile, după un test în a 7-a zi, erau externați. A zecea zi, cei care aveau un test pozitiv la externare, mai rămâneau în izolare încă 4 zile, până la 14 zile. 

Menționez că, odată cu clarificarea CCR, ce înseamnă izolarea la domiciliu, rămânem pe criteriile în care fiecare pacient trebuie tratat în mod particular. Există bolnavi, nu exista boli. Evaluarea fiecărui pacient poate decide evoluția în timp a externării sau nu. Suntem într-un moment în care fiecare pacient, asimptomatic sau nu, poate dezvolta din a doua până în a zecea zi simptomatologie.

Decizia va fi a medicului curant, în funcție de niște criterii

 

Este asumarea medicului curant, însă această măsură trebuie să se producă în niște condiții stabilite și prin această lege, dar și prin patologia pe care o prezintă respectivul pacient. Decizia va fi a medicului curant, însă, în momentul față avem acel ordin de ministru care spune că asimptomaticii pot fi externați după ce avem un test în a șaptea sau a opta zi, și cu recomandările în consecință", a spus Nelu Tătaru, într-o conferință de presă la Palatul Victoria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel