„Ne bazăm pe dezvoltarea unor relații reciproc avantajoase cu România. Suntem pregătiți să lucrăm împreună la intensificarea legăturilor politice, economice și umanitare. Există un bun potențial de cooperare în ceea ce privește regiunea Mării Negre”, a spus Vladimir Putin, potrivit comunicatului publicat pe site-ul administrației prezidențiale a Rusiei.
Recent, ministrul de Externe Bogdan Aurescu declara că desfăşurarea de forţe a Rusiei la Marea Neagră este „o acţiune de intimidare” care rămâne „preocupantă”.
„Abordarea noastră privind relațiile cu Republica Moldova se bazează pe tradițiile de prietenie și pe valorile spirituale comune, pe care națiunile noastre le împărtășesc. În acest an se vor împlini 20 de ani de la semnarea Tratatului bilateral de prietenie și cooperare. Vom continua să promovăm căutarea unei soluții echitabile la problema transnistreană și a unui acord privind un statut special, garantat în mod fiabil, pentru Transnistria, bazat pe respectarea suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova”, a fost mesajul liderului de la Kremlin pentru Republica Moldova.
Relațiile dintre România și Rusia au fost tensionate în ultima perioadă, după expulzările diplomatice dintre cele două țări. Săptămâna trecută, Rusia l-a expulzat pe adjunctul atașatului militar al Ambasadei României la Moscova, după ce Bucureștiul l-a declarat persona non-grata pe Alexey Grishaev, fost adjunct al atașatului militar al Ambasadei Rusiei, acesta fiind acuzat de spionaj.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News