Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vlad Gheorghe anunţă că va candida independent la alegerile europarlamentare: "E foarte greu să te baţi cu partidele"
WhatsApp
Eurodeputatul Vlad Gheorghe din grupul Renew a anunţat miercuri, la Strasbourg, că va candida independent în viitoarele alegeri pentru Parlamentul European, pentru că nu s-a regăsit în doctrina altor partide.

"Candidez independent, 100%", a declarat miercuri Vlad Gheorghe pentru un grup de jurnalişti români. Deşi recunoaşte că va fi o mare provocare să strângă 100.000 de semnături şi să se lupte cu partidele mari în campanie electorală, el îşi evaluează şansele drept "foarte mari".

"Pe lângă opţiunile mele, pe lângă opinia mea, să zic, de idei şi de doctrină, mai este şi un argument pragmatic, că toate sondajele zic că lumea este sătulă de partide şi că sunt foarte mulţi oameni care nu se regăsesc. Am văzut sondaje zilele trecute în care o mare parte din oamenii care declară că votează un partid, după aia la întrebare răspund că sunt nemulţumiţi total de oferta partidului respectiv. Deci, cumva votează captiv un partid. Şi există această apetenţă pentru independenţi pe care o vedem şi în sondajele pentru prezidenţiale", a afirmat Gheorghe, potrivit Agerpres.

Eurodeputatul suspendat din USR în luna ianuarie admite că "e foarte greu să te baţi cu partidele care au milioane şi milioane în subvenţii şi care fac un sondaj, poate pe săptămână, care costă între şapte (mii) şi 15.000 euro", afirmă Vlad Gheorghe. Totuşi, în opinia sa, "sunt foarte mulţi ar putea să fie aduşi la vot de o ofertă independentă, credibilă".

Vlad Gheorghe nu a demarat încă strângerea de semnături, pentru că aşteaptă varianta finală a acestui document oficial, dar recunoaşte că demersul reprezintă o prioritate.

El a mai spus că îşi va finanţa campania din donaţii şi că nu va avea o campanie clasică, pentru că nu are puterea financiară pentru a se lupta cu partidele mari. "Ceea ce ne-au adus, de bine de rău, reţelele sociale, este faptul că echilibrează cumva terenul de luptă. Mai ales, bineînţeles, în urban, unde oricum este şi publicul meu. Şi acolo poţi într-adevăr să lupţi cu adevărat", a opinat Vlad Gheorghe.

Întrebat cu ce mesaje va încerca să-şi convingă electoratul-ţintă, el a exemplificat cu campania "Ia-le banii!" pentru susţinerea confiscării averilor nejustificate, despre care spune că merge foarte bine.

Până acum s-au strâns circa 10.000 de semnături în România pentru această iniţiativă cetăţenească europeană, care în final va avea nevoie de un milion de semnături la nivel european, din cel puţin şapte state membre.

Vlad Gheorghe este al doilea eurodeputat care şi-a anunţat o candidatură independentă la alegerile europarlamentare, primul fiind Nicu Ştefănuţă, în ianuarie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel