Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vizită istorică: Vladimir Putin a ajuns în Vietnam
WhatsApp
Președintele rus Vladimir Putin a ajuns în Vietnam pentru o vizită oficială. Această întâlnire este văzută ca o confirmare a relațiilor strânse dintre cele două țări, Vietnam fiind considerat un aliat istoric al Rusiei încă din perioada sovietică.

Preşedintele rus Vladimir Putin a sosit în Vietnam pentru o vizită oficială în această ţară, parteneră a Rusiei încă din perioada sovietică, conform agenţiilor de presă ruse citate de AFP.

Miercuri, autorităţile din Vietnam s-au pregătit să-l primească pe preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, care, după vizita în Coreea de Nord, efectuează prima sa vizită de stat în această ţară de peste un deceniu, pe care o consideră un aliat istoric, transmite EFE.

Luni, într-o întâlnire cu ambasadorul rus Ghenadii Bezdetko, preşedintele Vietnamului, To Lam, a subliniat că vizita preşedintelui Putin marchează o "piatră de hotar importantă", iar Vietnamul a considerat întotdeauna Rusia una din priorităţile sale în politica externă, conform ziarului Tuoi Tre.

Ultima vizită de stat a preşedintelui rus în Vietnam a avut loc în 2013. Putin a mai fost în Vietnam şi în 2017 pentru a participa la summitul liderilor Forumului de Cooperare Economică Asia-Pacific, desfăşurat în oraşul de coastă Danang.

Detaliile discuţiilor planificate între cei doi lideri nu au fost făcute publice, însă se aşteaptă ca aceştia să abordeze subiecte referitoare la Acordul de Parteneriat Strategic Cuprinzător, care reprezintă cel mai înalt nivel de relaţii diplomatice pentru Vietnam, păstrat şi cu alte şase ţări, printre care China şi Statele Unite.

Vizita lui Putin în Vietnam a fost anunţată abia luni, deşi zvonurile circulau de câteva săptămâni, şi este aşteptată cu mare interes în ţară, unde liderul rus se bucură de popularitate, în special printre cei care au trăit vremurile dificile ale războiului şi perioadei postbelice, când sprijinul sovietic a fost crucial.

Această vizită survine la scurt timp după aniversarea a 30 de ani de la semnarea Tratatului privind Principiile Relaţiilor Amicale între cele două ţări, acord care a restabilit relaţiile bilaterale după destrămarea Uniunii Sovietice.

Vicepreşedintele şi secretarul general al Asociaţiei de Prietenie Vietnam-Rusia, Nguyen Dang Phat, a declarat miercuri pentru agenţia de presă vietnameză că vizita preşedintelui Putin subliniază încă o dată bunele relaţii dintre cele două ţări şi a amintit de decretul semnat anul trecut de preşedintele rus, care recunoaşte Vietnamul ca pe una dintre priorităţile Rusiei în Asia, scrie Agerpres. 

--------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
pixel