Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viorica Dăncilă, manipulată la momentul 10 August să plece din țară?: „Regret că nu am fost acolo...“
WhatsApp
Viorica Dăncilă a vorbit despre momentul 10 august 2018 și coincidența plecării ei în concediu, în Spania, atunci când în capitală mii de români veniți din diaspora, și nu numai, au fost gazați de Jandarmerie în Piața Victoriei.

Ce s-a întâmplat cu adevărat în timpul evenimentelor din 10 august? Dumneavoastră erați plecată, primarul Gabriela Firea lipsea, la fel și liderul PSD, Liviu Dragnea. Ați fost un premier dezinformat, manipulat cu privire la ces-a întâmplat pe 10 august? A fost sau nu obligată Viorica Dăncilă să își ia concediu în perioada aceea? Vă este rușine entru evenimentele din 10 august? 

 

„Aș vrea să răspund la mai multe lucruri pe care dumneavoastră le-ați adus în față opiniei publice. În primul rând, concediul era planificat cu mult înainte. Lucru demonstrat de rezervarea la hotel, rezervarea biletelor la avion. Eram în Spania, eram la Malaga. Aveam nevoie de acel concediu. Lui Liviu Dragnea doar i-am spus doar că plec 5 zile în concediu pentru că am nevoie un pic să îmi încarc bateriile, eram foarte stresată, eram foarte obosită. Nu aveam de unde să  știu ce se va întâmplă pe 10 august. În același timp, deci nu a existat nicio legătură cu plecarea mea și o indicație dată de Liviu Dragnea.  

Îmi pare rău de ceea de s-a întâmplat pe 10 august. Sunt alături de toți cei care au suferit în urmă manifestărilor de pe 10 august, atât din partea protestatarilor, cât și din partea Jandarmeriei. Să știți că îmi pare rău că nu am fost la Palatul Victoria pe 10 august. Regret că nu am fost în sediul Guvernului pentru a putea lua decizii în acea zi. Cred că dacă eram acolo, lucrurile poate ar fi stat altfel.

Cred că poate Jandarmeria ar fi acționat progresiv, poate am fi încercat să îi oprim pe acei manifestanți care nu au fost reprezentanții diasporei și au venit acolo doar pentru a recurge la violență și a strică această reuniune. Deci, regret pentru tot ceea ce s-a întâmplat și cred că tărie că autoritățile abilitate vor face lumina în acest caz. Și că vor plăti cei care se fac vinovați de o parte și de altă. Pentru că este datoria lor să arate celor care au fost acolo, celor care au venit cu tot felul de scenarii, care este adevărul, iar cei care au fost vinovați să plătească. 

Nu am fost nici dezinformată, nici manipulată, eram în concediu. Deci informațiile legate de ceea ce se întâmplă sau ceea ce se va întâmplă nu le primeam eu, pentru că așa cum am spus, am delegat toate atribuțiile organizatorice vicepremierului de atunci“, a răspuns Viorica Dancilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel