Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viorica Dăncilă: "Abordarea lui Klaus Iohannis, greşită şi lipsită de demnitate"
WhatsApp
Viorica Dăncilă se laudă cu creşterea economică după datele publicate de INS. Totodată, premierul a lansat şi critici la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, despre care spune că are o abordare "greşită şi lipsită de demnitate".

După ce Institutul Naţional de Statistică a publicat date noi care spun că Produsul Intern Brut (PIB) a crescut în primul trimestru din acest an cu 5%, serie brută, comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de trimestrul anterior creşterea fiind de 1,3%, premierul Viorica Dăncilă a ținut să le dea un mesaj contestatarilor săi.

"După ceea ce a reliefat astăzi INS, anume creştere economică de 5% în primul trimestru al 2019, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce arată că estimările care au existat până acum, între 2,8- 3,1%, nu s-au pliat pe realitate şi că toţi cei care au spus că Guvernul nu merge într-o direcţie bună, că este un eşec al guvenrării, sunt contrazişi de aceste cifre care arată că avem creştere economică, 4% mai mult decât media europeană. (...) Cred că această abordare în care întotdeuana spunem că guvernarea merge într-o direcţie greşită, cu toate că cifrele demonstrează altceva, nu face bine României", a declarat Dăncilă la Ploieşti.

 

Viorica Dăncilă: "Iohannis să dea dovadă de demnitate"

 

Întrebată despre declaraţiile preşedintelui klaus Iohannis că se caută vinovaţi la Bruxelles pentru lucrurile care nu merg bine în această guvernare, premierul a spus că îi este greu să comenteze afirmaţia sa.

"Îmi este foarte greu să comentez o astfel de afirmaţie. Domnul Iohannis vorbeşte de parcă avem un tribunal la Bruxelles care să ne judece ceea facem bine sau ceea ce facem rău. Noi suntem stat membru al Uniunii Europene. Cred că domnul preşedinte trebuie să dea dovadă de demntiate la nivel european, să fim trataţi în mod egal cu celelalte stte europene. Această abordare mi se pare greşită şi lipsită de demnitate. Eu mi-am propus, încă de la preluarea mandatului, împreună cu miniştrii cabinetului meu, să cerem să fim trataţi cu demntiate, ca un stat membru care are obligaţii şi drepturi egale cu celelalte state membre", a mai spus premierul, la Ploieşti.

Viorica Dăncilă a participat la semnarea contractului de delegare a gestiunii, prin concesiune, a activității de operare a stației de sortare de la Boldești - Scăeni și a stației de tratare mecano-biologică din Ploiești.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel