Violeta Alexandru atrage atenţia că a luat legătura cu Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, care se va ocupa de acest caz.
„2 oameni (din Sri Lanka) au venit să muncească în România. Să muncească! Să facă pâine. La cererea unui patron care, pentru a își menține afacerea, a apelat la această soluție.
Localnicii i-au primit cu un val de respingere care intră în competența CNCD. Am discutat de zilele trecute cu Președintele Asztalos și știu că s-a autosesizat. Se vor ocupa pentru că CNCD are această competență.
Imaginați-vă că, mergând să muncească într-o brutărie din Spania, Italia sau Germania românilor care lucrează acolo localinicii le spun: refuzăm să mâncăm păine făcută de români. Cum ne-am fi simțit?
Urmează să primesc informații ca urmare a colaborării cu CNCD dar și în urma controlului pe care l-am solicitat ITM. ITM-ul va verifica legalitatea contractelor, respectarea procedurilor. Am auzit că au fost invocate și o serie de aspecte privind condițiile de muncă ale angajaților. Dacă sunt abateri angajații, în primul rând, trebuie să le reclame și ITM să le investigheze“, a scris ministrul Muncii pe pagina sa de Facebook.
Ministrul de resort precizează că localnicii i-au primit cu un val de respingere, deşi cei doi sunt brutari calificaţi şi nu au venit să facă altceva decât să muncească în România
„O singură “scânteie” și lucrurile pot degenera în localitatea Ditrău din Jud. Harghita. Dialogul și intervenția fermă a autorităților cu atribuții de verificare reprezintă soluția în acest moment. Orice om care vrea să muncească în România trebuie respectat!
Le cer eu scuze acestor 2 oameni care au ajuns să fie ținta unei asemenea uri. Oameni buni, 2 oameni au venit în România ... să câștige o pâine, cum se spune!“, conchide ministrul Alexandru în postarea sa pe pagina de Facebook.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News