Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vinete umplute, rețeta clasică. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul e divin
WhatsApp
Vinetele umplute cu carne pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal în timpul unei cine în familie. 
Vinete umplute, rețeta clasică. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar rezultatul e divin

Vinetele umplute pot fi servite ca aperitiv sau ca fel principal la o cină în familie. Umplutura poate fi personalizată după preferințe, adăugând condimente, ierburi sau tipul de carne preferat.

Sunt o alternativă excelentă la clasicele vinete umplute cu orez și la vinetele umplute vegetariene.

Vinetele se taie mai întâi în două, se scobesc și se coc în cuptor, după care se prepară umplutura și se coc din nou. Rezultatul este foarte gustos, iar textura legumelor este suficient de moale.

Rețeta de mai jos este una dintre cele mai clasice vinete umplute, cu piure de roșii și carne tocată de vită.

Iată cum se face

Ingrediente (pentru 4 porții)

 

- 2 vinete (aproximativ 800 g)

- piure de roșii 300 g

- 380 g carne de vită tocată mărunt

- o jumătate de 2 ceapă

- 50 g vin alb

- 3-4 frunze de busuioc

- sare și piper după gust

- ulei de măsline extravirgin

- parmezan ras 

Mod de preparare

 

Spălați bine vinetele, apoi îndepărtați capetele cu tot cu tulpini cu un cuțit ascuțit și tăiați-le în două pe lungime. Cu ajutorul unui scobitor sau al unei linguri, se extrage pulpa și se pune temporar deoparte.

Se așază vinetele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se adaugă puțină sare și un strop de ulei, apoi se introduc în cuptorul preîncălzit și se coc la 180° timp de 25-30 de minute, apoi se lasă să se răcească.

Între timp se pregătește umplutura: se taie pulpa rămasă în bucăți mici și se dă deoparte.

Citește și: Turtițe de cartofi, o alternativă gustoasă la pâine sau pizza. Sunt gata în câteva minute și sunt delicioase

Într-o tigaie mare, se încinge puțin ulei de măsline extravirgin și se rumenește o jumătate de ceapă tocată. Când ceapa este aurie, se adaugă pulpa de vinete și se mai fierbe câteva minute. Apoi se adaugă carnea tocată și se rumenește.

Se adaugă vinul alb și piureul de roșii. Gătiți timp de 10-15 minute, amestecând din când în când. Se adaugă sare și piper după gust și se asezonează cu 3-4 frunze de busuioc tocate.

Se amestecă bine, apoi se ia de pe foc și se lasă să se răcească.

Umplem vinetele cu acest amestec, adăugăm un strop generos de parmezan ras și un strop de ulei pe fiecare.

Coacem la 180° timp de 15-20 de minute. Servim încă fierbinte după câteva minute de repaus.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Pentru acest tip de preparat, alegeți vinete care nu sunt prea mari.

Putem personaliza umplutura după bunul plac, adăugând poate un vârf de cuțit de ardei iute la carne sau niște brânză tăiată în cubulețe pentru a-i da mai multă savoare și originalitate.

Se păstrează vinetele umplute la frigider, într-un recipient ermetic, timp de 1-2 zile.

 

------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
pixel