Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vin vremuri grele pentru împătimiții jocurilor de noroc: Câștigurile de peste 1.000 de lei, impozitate cu 40 la sută
WhatsApp
Comisia de Buget de la Senat a adoptat un amendament care îi vizează direct pe împătimiții jocurilor de noroc și lovește  această „industrie“.

Este vorba despre modificarea Ordonanței 16/2022, prin care senatorii au scăzut plafonul de câștig de la care se aplică impozitul de 40%. În varianta inițială, impozitul de 40% se aplica de la un câștig de 6.700 de lei în sus.

Vin vremuri grele pentru împătimiții jocurilor de noroc

 

În noua variantă a legii, orice câștig de peste 1.000 de lei va fi impozitat cu 40%. De asemenea, câștigurile mai mici de 1.000 de lei vor fi impozitate cu 3%.

Baremul este următorul în OG 16/2022: până la 10.000 inclusiv - 3%; peste 10.000-66.750 inclusiv - 300 + 20% pentru ceea ce depășește suma de 10.000; peste 66.750 - 11.650 + 40% pentru ceea ce depășește suma de 66.750.

„Verificarea încadrării în plafonul neimpozabil se efectuează la fiecasre plată indiferent de tipul de joc din care a fost obținut venitul respectiv. În cazul în care venitul brut primit la fiecare plată depășește plafonul neimpozabil de 1.000 de lei inclusiv, impozitarea se efectuează distinct față de veniturile obținute din participarea la alte tipuri de jocuri de noroc”, arată amendamentul.

Registru al dependenților de păcănele

 

Decizia vne la scurt timp după ce o nouă lege care vizează industria jocurilor de noroc a fos adoptată de Parlament. Prin această lege li se oferă ocazia celor împătimiți de jocurile de noroc să scape de acest viciu.

Practic, dacă îşi declară dependenţa, ei vor apărea într-un registru pe care trebuie să-l ţină administratorii sălilor de jocuri. Aceştia din urmă vor fi obligaţi să nu-i mai primească. Fiecare operator va trebui să păstreze timp de 5 ani baza de date.

În România există 285 de operatori de jocuri de noroc, care au în total circa 70.000 de aparate. Acestă industrie contează enorm în economia României, cu o cifră de afaceri estimată la aproximativ două miliarde de euro.

În 2019, număra peste 42.000 de angajați. În pandemie, au luat avânt și jocurile de noroc online. Un bărbat din patru a jucat cel puțin o dată, în ultimul an, arată un studiu pe această temă. Cei mai mulţi se distrează, însă unii devin dependenți, pierd mulți bani, și își ruinează viața.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel