Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vin alegerile. Grindeanu inaugurează din pix jumătate din autostrada Moldovei
WhatsApp
Sorin Grindeanu vine cu promisiuni fantasmagorice în campania electorală. Acesta promite inaugurarea a șapte din zece loturi ale autostrăzii Moldovei până la finalul anului. 

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu vine cu promisiuni pe care nimeni nu le poate crede. Cu excepția primelor două loturi, dintre Ploiești și Buzău, care au procente de 60% de execuție, nici un alt lot nu trece de 30% stadiu de execuție și este foarte greu de crezut că ar putea fi finalizate până la finalul anului.

Realistic vorbind, în afara celor două loturi menționate, despre care nu se poate spune cu certitudine că vor fi finalizate, singurul tronson cu șanse reale de inaugurare până la final de 2024 este centura ocolitoare a Focșanului, care are o lungime de doar 11 kilometri, iar echipele numeroase de muncitori ale UMB o pot finaliza rapid, deși nici aici stadiul de execuție nu este unul atât de grozav.

Iată ce spune Sorin Grindeanu, prezent astăzi pe unul din șantierele unde lucrează firmele lui Dorinel Umbrărescu: 

"Am ţinut să fac astăzi un tur al Autostrăzii A7, de la Buzău până sus, la Paşcani, am făcut prima oprire aici, în judeţul Bacău. Să ştiţi că ceea ce s-a început cu mulţi ani în urmă - şi anume aceşti primi kilometri, care de fapt sunt pe Centura Bacăului - se va continua şi anul acesta, anul viitor, întreg tronsonul de la Ploieşti, până la Paşcani va fi terminat. Am avut şi azi o discuţie cu constructorul român, foarte bun, cu domnul Umbrărescu, care are mare parte din loturile pe A7, 10 din 13. Pot să vă spun că şase spre şapte loturi vor fi finalizate anul acesta, este un lucru bun, deşi conform contractului trebuia să finalizeze doar două din cele zece, el va termina patru, patru şi jumătate, celelalte două fiind pe bucata dintre Ploieşti şi Buzău. Ritmul e bun, mobilizarea foarte bună. Ca să vă dau un exemplu, de aici spre Paşcani sunt peste 600 de oameni care lucrează. Asta este o treabă foarte bună", a afirmat Grindeanu.

Grindeanu vede o altă realitate

 

Sorin Grindeanu îi critică și pe cei care monitorizează independent proiectele de infrastructură. 

"Ţin neapărat ca, până la sfârşitul anului, toate cele patru loturi de la Buzău la Focşani să fie finalizate şi cele două dintre Ploieşti şi Buzău. Făceau unii pariuri pe la televizor, acum vreo două luni, că îşi vor lua tricouri cu noi dacă terminăm aceste şase tronsoane, le spun de acum public să-şi comande deja aceste tricouri. Sunt nişte domni care, probabil, în viaţa lor nu au făcut nimic, sunt nişte domni de la o asociaţie USR-istă, Pro Infrastructura, care i-a avut ca membri fondatori pe foşti miniştri ai transporturilor, dar care, în orice predicţie au făcut, nu au avut dreptate. Aşa că le recomand de acum să-şi ia tricouri cu ce au spus că îşi vor lua", a completat Grindeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Politică Vezi toate articolele
pixel