Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viktor Orban, față în față cu Klaus Iohannis: „Decizia greșită“ trebuie corectată. România trebuie să fie inclusă în Schengen cât mai curând
WhatsApp
Viktor Orban, premierul Ungariei, se află în vizită la București după opt ani, cu prilejul semnării  acordului între guvernele din Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria privind Parteneriatul strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei, oficialul maghiar  a avut o reacție referitoare la refuzul Austriei și Olandei de a ne primi în spațiul Schengen.

Premierul Viktor Orban, prezent la Bucureşti după o pauză de 8 ani, şi-a felicitat „prietenii din România” pentru dezvoltarea țării și a spus că meritam să intrăm în Schengen, iar decizia greșită „trebuie corectată”.

„Vreau să îi mulțumesc președintelui României pentru invitație. Am venit la București după 8 ani și văd dezvoltarea care a avut loc în acești ani și vreau să îmi felicit prietenii din România. Această dezvoltare justifică parteneriatul și intrarea României în Schengen. Decizia noastră a fost nedreaptă în cadrul Uniunii Europene, iar această greșeală ar trebui corectată. România ar trebui să fie inclusă în Schengen cât mai curând. Vreau să vă asigur și să îmi asigur prietenii din România că pot conta pe țara noastră în această speță”, a declarat Viktor Orban.

Viktor Orban, față în față cu Klaus Iohannis: „Decizia greșită“ trebuie corectată. România trebuie să fie inclusă în Schengen cât mai curând 

 

Premierul maghiar, văzut ca un amic al lui Vladimir Putin, a subliniat că „avem un război într-o țară vecină și cu România și cu Ungaria, avem o criză energetică, toate economiile europene luptă cu inflația, liderii europeni au decis să se rupă de economia rusească. În acest timp, în Statele Unite avem un set de măsuri de protejare a economiei cum nu am mai văzut”.

„Vremurile importurilor de materii prime ieftine din Rusia s-au terminat. Dorim să avem creștere economică și securitate. Suntem aici împreună pentru că am fost de acord să identificăm noi surse de energie pentru Europa. Rămâne doar un vis până când vom avea surse efective de energie”, a mai spus Viktor Orban.

„Noi în Ungaria suntem mândri că putem să participăm la o astfel de investiție strategică unică, pentru că trebuie să fim inovativi. Ne pregătim să construim cel mai lung cablu de energie submarin. Dacă aș fi mai tânăr, aș spune că trebuie să fii rock and roll să faci un asemenea cablu”, a mai declarat el, despre acordul energetic care se semnează azi la București.

Premierul maghiar se află în România, unde a fost invitat la Cotroceni, la semnarea unui acord între guvernele republicii Azerbaidjan, Georgiei, României şi Ungariei privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării şi transportului energiei verzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Economie Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel