Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Viermii şi greierii deshidrataţi au apărut şi în supermarketurile româneşti! Ce cred românii despre aceste “delicatese”
WhatsApp
Pe rafturile din supermarketurile româneşti a apărut un nou trend culinar! Este vorba despre viermii de mătase şi greierii deshidrataţi! Românii care au prins gustul insectelor comestibile merg des la cumpărături în hipemarketuri. Alimentele ciudate se găsesc la raft şi se pot găti în doar câteva minute.

Nu trebuie să ajungem până în Asia pentru astfel de preparate. Mai nou, insectele comestibile se găsesc la raft şi în supermarketurile din România. Greierii şi viermii de mătase sunt foarte simplu de gătit, susţin bucătarii specializaţi în mâncare asiatică. Ei se pot consuma ca atare sau se pot pune într-o salată sau în alte preparate simple.

Insectele comestibile pe care le găsim pe rafturile din magazinele româneşti provin de la o fermă din Franţa. Ele sunt exportate în toată Uniunea Europeană, iar recent românii au prins gustul acestor delicatese. Nu-i un lucru rău, susţin specialiştii, care cred că aceasta ar putea fi hrana viitorului. Insectele sunt o sursă sănătoasă de proteină şi pot înlocui preparatele tradiţionale din carne. Nu toţi sunt deschişi unei astfel de experienţe culinare, însă, dar se pare că tot mai mulţi români vor să încerce, măcar o dată în viaţă, gustul insectelor comestibile.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel