Viena își datorează poziția de top istoriei sale bogate, arhitecturii magnifice și scenei culturale vibrante, notează Mercer. Zurich (Elveția), situat pe locul doi, își datorează poziția stabilității politice, curățeniei și infrastructurii de primă clasă.
Auckland (Noua Zeelandă) completează podiumul datorită sistemului său robust de sănătate și scenei culturale dinamice. Copenhaga (Danemarca) și Geneva (Elveția) ocupă ultimele două locuri din primele cinci orașe.
Bruxelles ocupă locul 36. Expatriații beneficiază de un nivel ridicat de servicii medicale si spitalicești si de o excelenta disponibilitate si calitate a bunurilor de larg consum, recunoaște firma de consultanta. Cu toate acestea, ambuteiajele sunt un dezavantaj major, la fel ca și o stabilitate internă mai mică în comparație cu orașul de referință, New York.
Printre cele mai mari metropole ale lumii, cu populații de peste zece milioane, Parisul ocupă locul 32, urmat de New York - locul 40 și Londra - locul 45.
Mercer a stabilit, de asemenea, un clasament al celor mai prietenoase orașe din lume. Canberra (Australia), Oslo (Norvegia), Adelaide (Australia), Helsinki (Finlanda) și Ottawa (Canada) se remarcă prin performanța lor excelentă la diferiți indicatori de durabilitate, cum ar fi măsuri eficiente de reducere a poluării aerului și de îmbunătățire a disponibilității și calității bând apă. Bruxelles ocupă locul 44 în această listă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News