Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Victor Costache a renunțat la unul dintre consilierii săi. Este acuzat de fapte de corupție
WhatsApp
Medicul Călin Ciontu, acuzat de fapte de corupție în dosarul operațiilor estetice de la Spitalul de Arși, a fost retras de pe lista consilierilor onorifici ai ministrului Sănătății Victor Costache, potrivit site-ului ministerului Sănătății.

Medicul Călin Ciontu fusese numit consilier onorific al lui Victor Costache, el ocupând această funcție începând din 5 decembrie. Ulterior, după ce presa a scris că medicul este judecat pentru mai multe fapte de corupție, numele lui a fost scos de pe lista consilierilor ministrului Sănătății.

Între consilierii lui Costache se mai află o persoană care are probleme cu legea. Este vorba despre Maria Mihaela Constantin, cea care este vizată de ancheta penală desfășurată la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, declanșată în mai 2016 de Direcția Națională Anticorupție.

Imre Sandor Benedek este un alt consilier care s-a aflat în vizorul opiniei publice. În 2011, Agenția de Integritate a constatat că acesta s-a aflat în conflict de interese. Inspectorii de integritate au stabilit că Imre Sandor Benedek, în calitatea de manager al Clinicii de Cardiologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a încheiat contracte cu o societate la care era asociat.

În prezent, ministrul Sănătății are 17 consilieri. Este vorba despre Cătălina Arsenescu Georgescu, Răzvan Daniel Chivu, Marinel Ciprian Ene, Lucian Timofticiuc, Laura Năstăsescu, Alexandra Tamaș, Tatiana Melnic, Livia Stan, Dan Sabău, Alexandru Burlacu, Roxana Hainagiu, Liuba Petru, Imre Sandor Benedek, Sultan Sheriff, Yeung Khee Kak, Florin Vasile Stamatian și Maria Mihaela Constantin, potrivit Mediafax.

 

Costache, suspect într-un dosar penal, după ce familia unei foste paciente l-a acuzat de malpraxis


După nominalizarea la ministerul Sănătății, Victor Costache s-a referit și la dosarul penal care îl vizează, după ce familia unei foste paciente l-a acuzat de malpraxis.

Acesta a declarat că dacă i se va schimba calitatea în dosarul în care este acuzat de malpraxis, va demisiona imediat din funcție. „Înțeleg durerea familiei", a declarat Costache, care susține că au fost îndeplinite toate procedurile.

„Cred în justiția din această țară. În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect și voi deveni culpabil, îmi voi înainta imediat demisia. Înțeleg durerea familiei. Avem în momentul de față, în Sibiu, peste 1000 de intervenții realizate, cu cea mai mică rată a mortalității. În acest caz despre care s-a discutat au fost foarte multe acuzații neadevărate în presă. A fost medic de gardă, a fost pus corect diagnosticul. Un om cu experiență mare, pe un caz de malpraxis ajunge în penal. Poate trebuie să ne gândim să modificăm legislația după cea europenă", a declarat Victor Costache la audierile din comisie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel