Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vești rele de la meteorologii români: „Vreme deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie”
WhatsApp
De mâine, vremea se răcește considerabil în România. Elena Mateescu, directorul ANM, a anunţat prognoza meteo pentru perioada următoare şi zonele în care vor fi cele mai scăzute temperaturi. Potrivit directorului ANM, în București vom v edea temperaturi chiar de – 2 grade Celsius, iar la munte ne așteptăm la lapoviţă şi ninsoare.
Vești rele de la meteorologii români „Vreme deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie”

„Chiar din această noapte în zona montană înaltă la altitudini mai mari de 1.400 de metri ploile se vor transforma în lapoviță şi ninsoare, iar în Carpații Orientali se va depune strat de zăpadă. În același timp, mâine discutăm şi de intensificări ale vântului, în special, în Meridionali, unde rafalele de vânt de peste 60-70 de km pe oră vor determina spulberarea stratului de zăpadă depus.

Din punct de vedere termic, de mâine vremea se va răci accentuat şi în partea de sud şi sud-est a ţării, acolo unde vorbim de temperaturi de sub ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar, având în vedere că maximele se vor situa între 6 până la 13 grade Celsius. Miercuri dimineață vorbim de minime între -4 până la +4 grade. Joi şi vineri vorbim de cele mai reci nopți şi dimineți din această lună”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

 

La munte se va depune strat de zăpadă

 

De asemenea, este posibil să consemnăm în depresiunile din Transilvania, joi şi vineri valori de până la -10 grade Celsius. Inclusiv în Capitală sunt aşteptate valori negative -1, -2 grade, posibil mai coborâte în zona preorășenească.

„În același timp, discutăm şi de o informare meteorologică valabilă până mâine seară la ora 20:00 care vizează cantități de precipitații moderate cantitativ în sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei şi al Munteniei. Vorbim de cantități care pot depăși local 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat 30-35 de litri pe metru pătrat. Din această noapte, la munte se va depune strat de zăpadă. Vremea rămâne deosebit de rece până în jurul datei de 15 noiembrie”, a mai precizat directorul ANM. 

În perioada 08.11.2021 – 15.11.2021, toată România va fi sub semnul încălzirii, căci temperaturile vor urca în termometre, cerul va fi senin, vântul va sufla slab, iar regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-estice. Cât despre cea de-a doua parte a lunii noiembrie, la nivel național, meteorologii spun că temperaturile încep să scadă, apropiindu-se de cele normale perioadei calendaristice. Astfel, temperaturile mai scad cu două sau chiar cu cinci grade Celsius, însă ploile vor fi în continuare deficitare, mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel