Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Variola maimuței a depășit borna de 50.000 de cazuri în lume
WhatsApp
Cazurile de variola maimuței au depășit brna de 50.000 în lume, conform Organizației Mondiale a Sănătății.

Peste 50.000 de cazuri de variolă a maimuțelor au fost raportate Organizației Mondiale a Sănătății în epidemia globală din acest an, potrivit unor cifre prezentate miercuri, potrivit AFP.

50.496 de cazuri și 16 decese au fost semnalate agenției de sănătate a ONU, care a declarat epidemia o urgență de sănătate publică la nivel mondial în luna iulie.

Joi, OMS anunța că numărul noilor cazuri raportate de variola maimuţei a scăzut în ultima săptămână la nivel global.

În săptămâna 15-21 august fuseseră anunțate cu 21% mai puţine cazuri decât în săptămâna precedentă. Cifrele din urmă cu câteva zile indicau în total 41.600 de cazuri şi 12 decese, în 96 de ţări, de la începutul acestui an.

Variola maimuței a depășit borna de 50.000 de cazuri în lume

 

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a declarat, în iulie, variola maimuţei drept urgenţă sanitară globală, după ce aproximativ 16.000 de cazuri (dintre care cinci mortale) au fost deja raportate în 75 de ţări, multe dintre ele în Europa, unde boala nu era endemică, transmite EFE.

Decizia a fost anunţată în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva de către directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, la două zile după ce un comitet de urgenţă al OMS format din experţi în această boală s-a reunit pentru a discuta despre posibila declarare a urgenţei sanitare, care va obliga reţelele naţionale de sănătate să intensifice măsurile de prevenire.

Acest comitet alesese să nu declare starea de urgenţă la o primă reuniune din iunie (când erau 3.000 de cazuri) şi nici de data aceasta, potrivit lui Tedros, nu a existat un consens total în rândul experţilor, dar directorul general a decis să declare starea de urgenţă, având în vedere numărul mare şi în creştere al cazurilor din diferite regiuni ale lumii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel