Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci
WhatsApp
Un nou val de COVID-19 pare să revină în Europa odată cu sosirea vremii mai reci. Numărul cazurilor din Uniunea Europeană (UE) a ajuns la 1,5 milioane săptămâna trecută
Un nou val de COVID pare să reapară în Europa odată cu sosirea vremii reci

Subvariantele Omicron BA.4/5, care au dominat în această vară, se află încă în spatele majorității infecțiilor, dar subvariantele Omicron mai noi câștigă teren. Sute de noi forme de Omicron sunt urmărite de oamenii de știință, au declarat săptămâna aceasta oficialii Organizației Mondiale a Sănătății (OMS).

 

Numărul cazurilor de Covid au crescut cu 8% față de săptămâna precedentă

 

Datele OMS publicate au arătat că numărul cazurilor din Uniunea Europeană (UE) a ajuns la 1,5 milioane săptămâna trecută, în creștere cu 8% față de săptămâna precedentă, în ciuda unei scăderi dramatice a testelor. La nivel mondial, numărul de cazuri continuă să scadă.

Numărul de spitalizări în multe țări din blocul celor 27 de state membre, precum și în Marea Britanie, a crescut în ultimele săptămâni.

În săptămâna încheiată la 4 octombrie, internările în spitale cu simptome COVID-19 au urcat cu aproape 32% în Italia, în timp ce internările la terapie intensivă au crescut cu aproximativ 21%, comparativ cu săptămâna precedentă, potrivit datelor compilate de fundația științifică independentă Gimbe.

În aceeași săptămână, în Marea Britanie, spitalizările cu COVID au înregistrat o creștere de 45% față de săptămâna precedentă.

 

Vaccinurile adaptate la Omicron au fost lansate în Europa începând cu luna septembrie

 

Vaccinurile adaptate la omicron au fost lansate în Europa începând cu luna septembrie, două tipuri de injecții care abordează subvariantele BA.1, precum și BA.4/5 fiind puse la dispoziție alături de vaccinurile existente de primă generație. În Marea Britanie, doar vaccinurile adaptate la BA.1 au primit undă verde.

Oficialii europeni și britanici au aprobat cele mai recente vaccinuri de rapel doar pentru anumite grupuri de persoane, inclusiv pentru persoanele în vârstă și pentru cele cu un sistem imunitar compromis. Ceea ce complică și mai mult lucrurile este "alegerea" vaccinului ca rapel.

Din 5 septembrie, când a început distribuirea noilor vaccinuri în Uniunea Europeană, aproximativ 40 de milioane de doze de vaccin produse de Pfizer-BioNTech (22UAy.DE) și Moderna (MRNA.O) au fost livrate statelor membre, potrivit datelor Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC).

Cu toate acestea, dozele săptămânale de vaccin administrate în UE au fost doar între 1 milion și 1,4 milioane în luna septembrie, comparativ cu 6-10 milioane pe săptămână în perioada anterioară, potrivit datelor ECDC.

 

Mulți cred că pandemia s-a încheiat și nu se vor mai vaccina

 

Cea mai mare provocare pentru absorbția vaccinului este percepția că pandemia s-a încheiat, ceea ce creează un fals sentiment de siguranță.

"Trebuie să existe o oarecare mulțumire în sensul că viața pare să fi revenit la normal - cel puțin în ceea ce privește COVID, iar oamenii au acum alte preocupări financiare și legate de război", a declarat Adam Finn, președintele ETAGE, un grup de experți care consiliază OMS în ceea ce privește bolile care pot fi prevenite prin vaccinare în Europa, conform Reuters.

Fundația științifică italiană Gimbe a declarat că guvernul, care va fi înlocuit în curând după alegeri, nu este pregătit pentru sezonul de toamnă-iarnă și a subliniat faptul că o publicație privind gestionarea pandemiei de către guvern a fost blocată.

Ministerul Sănătății a refuzat să comenteze.

Între timp, oficialii britanici au avertizat săptămâna trecută că o nouă circulație a gripei și o reapariție a COVID-19 ar putea pune presiune asupra Serviciului Național de Sănătate (NHS), care se află deja la limită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel