Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Vaccinul Moderna, avizat de Agenția Europeană a Medicamentului. ULTIMA ORĂ
WhatsApp
European Medicines Agency (EMA) recomandă autorizarea vaccinului împotriva Covid produs de Moderna în Uniunea Europeană.
Foto ILUSTRATIV

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) recomandă autorizarea condiţionată a vaccinului dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania americană Moderna, informează DPA, transmite Agerpres.

Este cel de-al doilea vaccin împotriva COVID-19 pe care EMA îl recomandă pentru autorizare.

Datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului au fost evaluate cu atenție, după care EMA a recomandat autorizarea vaccinului.

„Acest vaccin ne oferă un alt instrument pentru a depăși situația de urgență”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA: „Este o dovadă a eforturilor și angajamentului tuturor celor implicați că avem această a doua recomandare de vaccin la un an de când pandemia a fost declarată de OMS”.

Un studiu clinic a arătat că vaccinul Moderna este eficient în prevenirea COVID-19 la persoanele cu vârsta de peste 18 ani.

Studiul a implicat în jur de 30.000 de persoane în total, din care jumătate a primit vaccinul, iar cealaltă jumătate vaccinul placebo, însă benefic

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel