Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
USR și AUR anunță că vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaților: „Limitează transparența Parlamentului“
WhatsApp
Dan Barna și George Simion anunță că USR și AUR vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaților, aprobată miercuri în ședința de plen. „Limitează transparența lucrărilor Parlamentului față de cetățenii României”, a spus Barna.

„Alianța pentru Unirea Românilor va ataca în totalitate această hotărâre neconstituțională și e profund dezgustată de felul în care, pentru un singur om care a greșsit, vor să taxeze întregi partide și întregi grupuri. (...) Pumnul pe care îl puneți în gura opoziției s-ar putea să ricoșeze”, a anunțar copreședintele AUR George Simion.

Și Dan Barna a anunțat atacarea hotărârii Camerei Deputaților la CCR.

„USR va ataca la Curtea Constituțională acele prevederi care limitează transparența lucrărilor Parlamentului față de cetățenii României”, a spus Barna.

Deputații au modificat și completat, miercuri, regulamentul Camerei. Astfel, este interzisă utilizarea violenței fizice constând în gesturi agresive ori a violenței verbale constând în injurii, invective sau calomnie la adresa altui parlamentar.

Modificarea a fost aprobată cu 202 voturi „pentru”, 91 „împotrivă” și patru abțineri, potrivit Mediafax.

USR și AUR anunță că vor ataca la CCR modificarea regulamentului Camerei Deputaților

 

Copreședintele AUR, George Simion, a acuzat, în timpul dezbaterilor, introducerea printre modificări a unei prevederi potrivit căreia ședințele nu pot fi filmate și transmise live decât prin Secretariatul general sau de jurnaliștii acreditați.

Potrivit unui amendament aprobat, prin derogare, ședințele pot fi filmate și de deputați, dar doar din perimetrul alocat grupului parlamentar ai coror membri sunt.

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație au deschis un dosar pentru ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice după scandalul de luni din Parlament.

Ședința de luni a Camerei Deputaților a fost suspendată după ce liderul AUR a întrerupt discursul ministrului Energiei, Virgil Popescu. „Hoțule”, i-a strigat Simion lui Popescu pe un ton agresiv. Replica ministrului Energiei a fost: „Ești un prost”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel