Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Uscarea hainelor în casă în zilele reci și ploioase: câteva metode simple îți sunt de ajutor
WhatsApp
Metodele simple pot accelera uscarea hainelor chiar și într-o cameră răcoroasă. Și nici nu ai nevoie de un uscător scump care să-ți rească factura la electricitate.
Uscarea hainelor în casă în zilele reci și ploioase, câteva metode simple îți sunt de ajutor. Sursa foto: freepik.com

Uscarea rufelor vara este o plăcere pură. Pur și simplu agăți hainele pe balcon sau în grădină și se usucă rapid. Totul este mai dificil toamna și iarna. Și cel mai rău este în zilele ploioase. Cum să faci față zilelor ploioase? 

Nu toată lumea știe, dar poți scurta timpul de uscare a rufelor. În primul rând, depinde de tipul materialului, dimensiunile și condițiile acestuia, cum ar fi temperatura și umiditatea.

O mașină de spălat cu funcție de uscare îți face viața mult mai ușoară. Nu trebuie să agăți rufele și să aștepți să se usuce. Dar nu toată lumea are un astfel de echipament acasă.

Majoritatea oamenilor au o mașină de spălat obișnuită fără uscător. Dar chiar și acesta se poate transforma într-o cameră de uscare.

Toată lumea ar trebui să cunoască acest truc simplu și eficient. Datorită lui, poți usca rapid hainele, indiferent de vreme.

Tot ce ai nevoie este... un prosop. Cu cât este mai mare și mai gros, cu atât mai bine. După ce hainele au fost spălate, setează ciclul de centrifugare, nu înainte de a băga în mașină și prosopul uscat. Cu cât rotațiile sunt mai mari, cu atât efectul este mai bun.

Când mașina se oprește, scoate hainele uscate, deoarece umezeala va fi absorbită în prosop. Pentru un rezultat mai bun, poți folosi două sau trei prosoape.

 

Uscă rufele fără mașină de spălat

 

Dacă ești adeptul uscării rufelor în mod tradițional, avem o altă soluție. Acest truc simplu nu necesită costuri suplimentare sub formă de apă sau electricitate. Aceasta este o metodă cunoscută de bunicile noastre, dar uitată de noi, pe care o vei aprecia atunci când ai de-a face cu pături, cearșafuri, blugi sau pulovere.

Secretul este că uneori trebuie să întinzi lucrurile pe suportul de uscare. Datorită acestui lucru, vei asigura accesul uniform al aerului la țesătură și vei accelera semnificativ uscarea.  

 

Uscarea de urgență a hainelor

 

Există momente când trebuie să usuci hainele imediat. În astfel de situații, un uscător de păr sau un fier de călcat te vor salva.

Dar folosirea unui calorifer nu este cea mai bună idee. Acest lucru nu ar trebui făcut din mai multe motive. În primul rând, camera va deveni mai rece, deoarece toată căldura va fi absorbită de hainele umede.

Iar caloriferul nu este adesea complet curat. Praful, murdăria și alți microbi se  vor acumula pe haine. Ce rost are să murdărești hainele proaspăt spălate?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Lifestyle Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel