Băiatul a fost surprins scrijelind pilonul cu unghia de către un turist japonez, care a alertat personalul templului. În urma incidentului, care a avut loc pe 7 iulie, băiatul a fost interogat sub suspiciunea de încălcare a legii privind protecția proprietăților culturale, potrivit BBC.
Băiatul ar fi spus polițiștilor că acțiunile sale nu au avut intenția de a afecta cultura japoneză. Oamenii legii spun că adolescentul se află acum cu părinții săi, care erau cu el când a vandalizat templul. Un călugăr a declarat pentru The Mainichi că „chiar dacă a fost făcut fără răutate, este totuși regretabil și trist”. Templul este unul dintre cele opt situri care alcătuiesc Monumentele Istorice din Nara Antică.
Templul a fost desemnat de UNESCO drept sit al Patrimoniului Mondial. Potrivit site-ului UNESCO, monumentele, care includ temple budiste și sanctuare shintoiste, „oferă o imagine vie a vieții din capitala japoneză în secolul al VIII-lea, o perioadă de profunde schimbări politice și culturale”.
Nara se află la aproximativ 45 km la sud de Kyoto și a fost cândva capitala Japoniei. Ea rămâne populară printre turiști.
Conform legislației japoneze, orice persoană care a deteriorat un obiect de „proprietate culturală importantă” riscă până la cinci ani de închisoare sau o amendă de 300.000 yeni (2.120 USD).
Incidentul de la Nara urmează unui alt caz de vandalism în Italia, unde un bărbat din Marea Britanie a lăsat un mesaj pe un zid al vechiului Colosseum din Roma. Bărbatul, Ivan Dimitrov, se confruntă cu proceduri judiciare după ce a scris „Ivan+Haley 23” pe zidul monumentului vechi de 2.000 de ani. El și-a cerut scuze și a spus că nu știa ce vechime avea monumentul când l-a vandalizat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News