Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un român de 25 de ani, se zbate între viață și moarte în spital. Familia acuză medicii
WhatsApp
Un român de 25 de ani, bolnav de meningită, se zbate între viață și moarte în spital.
Premieră în Italia: Un bărbat obţine autorizaţia să se sinucidă asistat. "Sunt obosit și vreau să fiu liber să aleg sfârșitul vieții mele"

Sunt acuzații grave la spitalul Județean din Slatina, acolo unde un tânăr de 25 de ani, suspect de meningită, fusese internat, scrie realitatea.net. Ulterior, starea sa de sănătate s-a agravat, astfel că tânărul a fost tranferat în București. Acum, membrii familiei sale dau însă vina pe medicii din Olt pentru că ar fi cerut transferul în Capitală prea târziu.

Potrivit familiei, tânărul de 25 de ani nu avea probleme de sănătate înainte de a ajunge la spital și a fi internat, în cursul săptămânii trecute, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Slatina. Acum, băiatul se luptă însă între viaţă şi moarte. 

Tânărul s-a simţit rău, iar după o zi în care a văzut că starea nu i se îmbunătăţeşte s-a deplasat la spital. Cadrele medicale ar fi suspectat de la început o meningită.

 

Familia a cumpărat medicamentul de care tânărul avea nevoie de pe Facebook

 

Ulterior, însă, au apărut complicațiile. Inițial, a fost nevoie de un medicament pe care familia a fost nevoită să-l cumpere. Astfel, soția tânărului de 25 de ani a reușit să găsească medicamentul cu ajutorul unor comunităţi de pe Facebook. 

După ce au cumpărat  medicamentul, au aflat că nu de 10 fiole avea nevoie tânărul, ci de câte 10 fiole pe zi.

Ulterior, membrii familiei au încercat să-i găsească un loc la un alt spital. Astfel, aceștia au ajuns la Spitalul Militar Bucureşti, unde au aflat că există un loc, însă familia acuză medicii că nu au făcut acest transfer mai devreme, scrie realitatea.net.

 

Studentă româncă, moartă după două săptămâni de chinuri

 

Un caz asemănător, însă cu un final tragic a avut loc recent, cu Mihaela, o fata de 21 de ani care urma cursurile Facultății de Medicină. Mama ei spune că a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Galați joi, 28 octombrie, cu dureri de spate.

Acolo a primit de două ori diagnosticul de “lombosciatică”. Familia susține însă că fata a murit din cauza unei infecții în zona perianală, pe care medicii nu ar fi descoperit-o la timp.

I-au fost prescrise calmante pentru dureri de spate, dar în zadar. În urmă cu două zile, tânăra și mama ei au descoperit infecția, la baie, iar medicii ar fi înțeles abia atunci că au în față un caz de extremă urgență.

„Doamnele de acolo mi-au zis: “Aa, pentru o durere de spate veniți iar?”, dar eu, făcându-i o poză cu acest abces, i-am arătat doamnei doctor și, pe urmă, când a văzut, s-a schimbat la 180 de grade: “Chemați repede chirurgul, că fata asta are abces și o să moară”.”, spune mama fetei, la Știrile PRO TV.

La scurt timp, tânăra a leșinat. Mama fetei, furioasă pe medici, a luat-o acasă, însă starea ei se înrăutățea. Duminică dimineață, Mihaela s-a întors la spital cu stări de vomă și febră mare. A fost operată, însă la scurt timp organele sale au început să cedeze pe rând. Duminică, studenta de 21 de ani s-a stins din viață.

Reprezentanții spitalului susțin că Mihaela ar fi beneficiat de toate îngrijirile medicale și investigatiile necesare. Mama tinerei a depus o plângere și vrea să sesizeze și Parchetul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel