Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Italia: Un român "a pus" pitbull-ul pe carabinieri: „Nu vă apropiați!“
WhatsApp
Un român rezident în zona Acilia, Italia a încercat să scape de carbinieri incitând un pitbull împotriva lor. Bărbatul a fost arestat, iar câinele dus la canisă.

Un român de 45 de ani a încercat să se folosească de câinele său, un pitbull agresiv, pentru a împiedica polițiștii italieni să îl controleze. „ Nu vă apropiați ”, i-a avertizat stăpânul patrupedului pe oamenii legii care voiau să îl verifice. În final bărbatul a fost imobilizat de carabinieri, fără a răni animalul.

Protagonistul aventurii, G.M., un român de 45 de ani, a primit, sâmbătă, sentința de un an și două luni pentru că a opus rezistență la controlul oamenilor legii.

Episodul s-a petrecut în luna august a anului trecut. Bărbatul, împreună cu câinele și alți trei compatrioți, se aflau lângă un bar din Largolamo da Montesarchio, în zona Acilia. Aceștia, pe fondul consumului de alcool, au început să se certe între ei, situația degenerând, astfel încât a fost nevoie de intervenția carabinierilor. Oamenii legii i-au cerut bărbatului de 45 de ani să se legitimeze, însă acesta, enervat, își asmute pitbulul, amenințându-i pe carabinieri. Oamenii legii s-au văzut nevoiți să facă uz de arma din dotare pentru a calma spiritele și a avertiza bărbatul să coopereze. Românul însă nu a vrut să renunțe la atitudinea sa, și, cu câinele la lesă se învârte în jurul mașinii de serviciu, fiind filmat în acest timp cu un telefon mobil de unul dintre prietenii săi.

 

Citește și: Italia. O ROMÂNCĂ ademenea bărbați după care punea PITBULII pe ei

 

Oamenii legii au cerut sprijinul unui medic veterinar pentru a seda câinele, în timp ce proprietarul a fost imobilizat și arestat pentru „incitarea câinelui asupra forțelor de ordine”, după cum se arată în rechizitoriul citat lacronacadiroma.it.

„Nu am vrut să atac pe nimeni. Am un câine de câteva zile, este foarte agresiv și nu l-am putut ține”, s-a justificat românul în cursul procesului. Spusele sale sun însă, negate de carabinieri, care afirmă că bărbatul încerca vădit să asmută câinele agresiv asupra lor. Astfel, bărbatul a fost condamnat, iar pitbull-ul a fost transferat la canisa municipală din Muratella.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Internațional Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel