Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un profesor și trei elevi români, testați pozitiv la virusul SARS-COV-2
WhatsApp
În trei școli din Sectorul 4 al Capitalei se suspendă cursurile, după ce un profesor și trei elevi au fost testați pozitiv pentru noul coronavirus, au anunțat, joi, reprezentanții Primăriei Sectorului 4.
Foto ILUSTRATIV

La nicio săptămână de la redeschiderea școlilor, în Sectorul 4 au fost înregistrate trei cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor, transmit reprezentanții Primăriei Sectorului 4 al Capitalei.

Este vorba de un elevi din clas a IV-1 de Școala Gimnazială nr. 190, un elev din clasa I de la Școala Gimnazială nr. 113 și un elev din clasa a III-a de la Școala Gimnazială nr. 79.

ȘI un profesor a fost confirmat cu COVID-19, la la Școala Gimnazială nr.129.

În unitățile de învățământ unde sunt copii cu COVID-19, cursurile se vor suspenda conform noului ordin comun al miniștrilor Educației și Sănătății.

În privința cazului în care a fost confirmat un profesor, prevederile legale în vigoare arată că”la apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB și care în urma anchetei epidemiologice va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul unității de învățământ”.

Un alt caz de COVID-19 la elevi a fost înregistrat la Școala „Sf. Andrei” din Sectorul 6, în cazul unei eleve din clasa a II-a.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel