Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un parlamentar PNL promite răzbunare dacă România nu intră în Schengen: "Voi viza firmele austriece și olandeze"
WhatsApp
Un parlamentar PNL amenință firmele austriece și olandeze active pe piața românească, în cazul în care România nu este primită în Spațiul Schengen. 

Parlamentarul PNL Pavel Popescu amenință că dacă România nu va fi primită în spațiul Schengen își va dedica ultimii doi ani de mandat pentru a încurca activitatea firmelor austriece și olandeze prezente pe piața locală.  

"Refuz să iau în considerare un eșec al aderării României la spațiul Schengen până la sfârșitul anului. Sau scenariul amânării până la un alt moment "potrivit". Două tări se opun momentan: Olanda și Austria. Cu mențiunea că premierul Olandei se agită mult zilele acestea cu telefoane, pentru a lărgi și mai mult clubul celor două țări pline de ifose, care ar intra în sevraj instant fără supradozele zilnice de gaz rusesc și cocaină columbiană.

Nu voi comenta înainte de 8 decembrie ce a făcut sau ce nu a făcut România de a ajuns în situația aceasta. Dar dacă (Doamne ferește) România nu intră în Schengen până la sfărșitul anului vă spun ce voi face eu, un simplu parlamentar: îmi voi dedica ultimii doi ani din acest mandat pentru legislație și activitate politică ce vor viza în mod direct firmele și interesele austriece (rusești la bază) și olandeze prezente în România.

Desigur, mulți pot ironiza această postare. Au mai făcut-o și în 2019, atunci când am anunțat în Reuters (și PNL nu era la putere) că voi bloca investițiile chineze în România pe domenii strategice. M-am ținut de cuvânt.De data aceasta va fi puțin diferit pentru că nu sunt singur. O bună parte din colegii de generația mea din Parlament sunt gata să mi se alăture.

Știu că ambasadorii celor două țări vor trimite această postare "acasă, în centrală". Și bine fac. Pentru că nu e o vreo amenințare politică, ci doar o promisiune fermă că unii dintre noi, care nu am bagat mâna în 'borcanul cu miere' cu aceste firme pentru că ne iubim țara, ne-am cam săturat.

P.S. Nu accept sfaturi de diplomație până în 8 decembrie. Eu sunt votat politic, nu sunt diplomat", scrie Popescu pe Facebook.

Austria se opune aderării României la Spațiul Schengen: "Să extindem un sistem stricat nu poate funcționa"

 

Ministerul de Interne austriac a anunţat recent opoziţia acestei ţări faţă de eliminarea controalelor la frontierele statelor membre UE România, Bulgaria şi Croaţia.

Comisarul european pentru afaceri interne Ylva Johansson a declarat în această săptămână că cele trei ţări ar trebui să adere fără întârziere la zona liberă de circulaţie Schengen.

„Este un moment inoportun să votăm asupra extinderii acum, când sistemul frontierelor externe nu funcţionează”, a declarat ministrul de Interne conservator Gerhard Karner pentru Kurier.

Austria se confruntă în prezent cu un număr sporit de refugiaţi care au trecut prin alte state UE de-a lungul aşa-numitei rute a Balcanilor pentru a intra în ţară. Potrivit Ministerului de Interne, peste 90.000 au ajuns la frontiera austriacă de la începutul anului. Dintre aceştia, 75.000 nu au fost înregistraţi anterior în vreo altă ţară UE.

Spaţiul Schengen: Vot pe 8 decembrieUn vot asupra aderării celor trei ţări la spaţiul Schengen este programat să aibă loc pe 8 decembrie, în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI), notează DPA. O decizie în acest sens necesită unanimitate.

Zona Schengen formată din 26 de state a suspendat în mare parte controalele la frontieră între ţările membre şi le permite oamenilor să călătorească, să muncească şi să trăiască într-o altă ţară fără viză sau permis de şedere.

Bulgaria, România, Croaţia, Republica Irlanda şi Cipru sunt singurele state UE care nu fac parte din zona Schengen, la care au aderat însă ţările non-UE Islanda, Norvegia, Elveţia şi Liechtenstein. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Politică Vezi toate articolele
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel