Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un medicament pentru tratarea COVID la domiciliu ar putea fi disponibil până la finalul anului
WhatsApp
Medicamentul oral experimental al lui Pfizer pentru tratarea Covid-19 la primul semn de boală ar putea fi disponibil până la sfârșitul anului, a declarat CEO-ul companie, Albert Bourla, pentru CNBC.  

Compania, care a dezvoltat primul vaccin autorizat Covid-19 din SUA împreună cu producătorul german BioNTech, a început în martie un studiu clinic pentru testarea unei noi terapii pentru boală. Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente și funcționează prin inhibarea unei enzime de care virusul are nevoie pentru a se replica în celulele umane.

Astfel de inhibitori sunt utilizați pentru tratarea altor agenți patogeni virali precum HIV și hepatita C.

Dacă studiile clinice merg bine și Food and Drug Administration îl aprobă, medicamentul ar putea fi distribuit în SUA până la sfârșitul anului, a declarat Bourla pentru CNBC, transmite Agerpres.

Medicamentul anti-COVID, o schimbare majoră pentru pacienții tratați în afara spitalelor

 

Experții în sănătate spun că medicamentul, administrat pe cale orală, ar putea aduce schimbări majore, în condițiile în care persoanele nou infectate cu virusul îl pot folosi în afara spitalelor. Cercetătorii speră că medicamentul va împiedica evoluția bolii și va preveni internarea în spital.

În plus față de medicament, Pfizer își testează vaccinul la copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 11 ani. Vaccinarea copiilor este crucială pentru a pune capăt pandemiei de coronavirus, spun oficialii din sănătate publică și experții în boli infecțioase.

La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să își extindă autorizația de vaccinare la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani după ce s-a constatat că dozele sunt 100% eficiente, într-un studiu.

Bourla a declarat marți CNBC că este „foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului pentru adolescenți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Top cele mai citite știri
Sanatate Vezi toate articolele
31 oct 2023, 12:34
Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
pixel