Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Un medic și doi asistenți români, acuzați că au oferit în fals servicii pentru mii de pacienți
WhatsApp
Un medic și doi angajați ai unui cabinet medical sunt acuzați că au oferit în fals servicii medicale pentru mii de pacienți. Prejudiciul adus bugetului asigurărilor sociale de sănătate este de aproximativ 400.000 de lei.

Luni au avut loc patru percheziţii domiciliare în judeţul Buzău şi în Bucureşti, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu bugetului asigurărilor sociale de sănătate de aproximativ 400.000 de lei.

Perchezițiile din județul Buzău au avut loc în oraşul Pogoanele, la sediul profesional şi locuinţele unor cadre medicale şi personal auxiliar al unui cabinet medical.

Potrivit anchetatorilor, din cercetări a reieşit că, în perioada 2016 – 2019, un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Bucureşti, în calitate de medic la un cabinet medical din Pogoanele, împreună cu alţi doi angajaţi ai cabinetului medical, ca urmare a derulării unor contracte având ca obiect furnizarea serviciilor medicale în asistenţă medicală de specialitate din ambulatoriu, ar fi întocmit în fals registre şi alte înscrisuri, din care rezulta că ar fi acordat 11.269 servicii medicale pentru 2.272 de pacienți, fără ca acestea să se fi efectuat în realitate.

Ulterior, medicul ar fi introdus în platforma informatică aferentă asigurărilor de sănătate datele informatice din care rezulta că serviciile au fost acordate pacienţilor respectivi. Anchetatorii mai spun că la final, medicul ar fi întocmit şi transmis lunar, în vederea decontării, factura însoţită de formularele de raportare privind serviciile detaliate acordate pacienţilor.

În urma percheziţiilor au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor laptopuri, mai multe înscrisuri şi documente.

Trei persoane cu vârste cuprinse între 47 şi 78 de ani, din Buzău şi Bucureşti, au fost duse la sediul Poliţiei pentru audieri.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de înşelăciune, fraudă informatică, fals intelectual şi uz de fals.

Asistentă româncă, reținută. Ar fi eliberat certificate de vaccinare false

 

Recent, o asistentă care lucra la un cabinet medical de familie este cercetată penal și acuzată de luare de mită, după ce ar fi eliberat mai multe certificate de vaccinare false. Femeia primea între 500 și 1500 de lei de la fiecare pacient, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Oamenii legii au dispus reţinerea preventivă a suspectei pentru 24 de ore. 

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj anunță, joi dimineață, că o asistentă medicală dintr-un cabinet de familie este urmărită penal pentru luare de mită și fals intelectual pentru că ar fi eliberat, contra unor sume de bani, certificate false de vaccinare împotriva Covid-19.

Femeia ar fi luat între 500 și 1500 lei de la fiecare pacient, potrivit Digi24. În 10 noiembrie, procurorii au desfăşurat percheziţii la domiciliul suspectei şi la cabinetul medical în cadrul căruia îşi desfăşoară activitatea.

„Din materialul probatoriu administrat până în prezent a rezultat că suspecta, în calitate de asistentă medicală în cadrul Cabinetului medical de familie, având ca atribuţii de serviciu administrarea la cerere a dozelor de vaccin anti COVID 19, introducerea în sistemul informatizat a datelor persoanelor vaccinate şi eliberarea adeverinţelor de vaccinare (activităţi reglementate de Ordinul nr. 645/501/2021 al Ministrului Sănătăţii), a pretins şi primit cu titlu de mită atât direct, cât şi prin intermediari, diferite sume de bani, între 500 şi 1500 de lei de persoană, de la mai multe persoane, pentru a-şi încălca atribuţiile de serviciu, a nu administra dozele de vaccin, introducând în sistemul informatizat date informatice necorespunzătoare adevărului, privind vaccinarea mai multor persoane, în scopul de a produce consecinţe juridice, eliberând în fals mai multe adeverinţe de vaccinare, consemnând în mod necorespunzător adevărului că persoanele respective ar fi fost vaccinate”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. 

Procurorul a dispus reţinerea preventivă a suspectei pentru 24 de ore. 

„Ancheta continuă, pentru stabilirea adevărului şi tragerea la răspundere a persoanelor vinovate de săvârşirea de infracţiuni, urinând ca în cauză să fie dispuse în continuare măsurile legale, care se impun”, au mai transmis oamenii legii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News

WhatsApp
Top cele mai citite știri
Crossuri parteneri
Sanatate Vezi toate articolele
pixel